Nagyon rákattantak a magyarok az új állampapírokra

Milliárdokért vásároltak.

Forrás: Világgazdaság2024. 01. 15. 17:47
_VEZ5898
Budapest 2023.10.19. Magyar Postán vásárolható állampapír, kicstárjegy. foto: Vémi Zoltán Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét óta vásárolhatják meg az új termékként bevezetett Fix Magyar Állampapírt hazai lakossági befektetők, és a rajt nem is sikerült rosszul – közli a Világgazdaság az Államadósság-kezelő Központ hétfői közlése szerint, amelyben azt írják:

mintegy 13,1 milliárd forintért vettek FixMÁP-ot a magánbefektetők. 

A hároméves futamidő alatt alatt végig 7 százalékot kamatozik a kötvény, az éves hozam ennél valamivel magasabb, ugyanis a kamatfizetés évente négyszer történik meg. 

Hozzáfűzik azonban, hogy ez nem volt elég az első helyre, mert a legtöbbet a 9,9 százalékos induló éves kamattal rendelkező Prémium Magyar Állampapírra költötték a lakossági befektetők, 

ide 16 milliárd forint áramlott mindössze egy hét alatt.

Az Egyéves Magyar Állampapírból pedig 11,1 milliárd forint értékben fogyott, annak ellenére is, hogy már csak évi 6,5 százalékkal kamatozik a korábbi 8 százalék helyett. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: VG/Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.