Transzneműeknek szóló bankkártyát dobott piacra egy magyarországi bank

Örömmel jelentette a Háttér Társaság.

Forrás: Mandiner2024. 01. 04. 21:41
transznemű bankkártyát dob piacra az Erste Bank Forrás: Facebook/Háttér Társaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Háttér Társaság közösségi oldalán arról számolt be, hogy az Erste Bank újítást vezetett be a transznemű embereknek – írja a Mandiner. Megérkezett ugyanis a transzbankkártya, amelyen – hiába nem az az egyén neve – bármilyen név szerepelhet, ezzel „megoldva” azt a nagy „gondot”, hogy a transz embertársainknak eddig el kellett „szenvedni” a saját nevük látványát a bankkártyájukon.

Tehát ha valakit még a transzneműsége előtt Bélának hívtak, és a transzneművé válása után már Margitnak, most már bemehet az Erste Bankba, és kérhet Margit névre kártyát – magyarázzák. Ám arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, amikor a kártyabirtokos személyi igazolványát is elkérik fizetésnél, egyelőre nincs válasz.

A Háttér Társaság nagy örömmel fogadta az új kártyákat, mivel szerintük

eddig nehéz helyzetben voltak azok a transzneműek,

akik nem tudtak jogilag nemet és nevet változtatni.

Diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve azáltal, hogy kényszerűen elő kell bújniuk, valahányszor fel kell mutatniuk az igazolványaikat, melyen egy, az identitásuktól eltérő nem vagy név szerepel

– magyarázta a Háttér Társaság.

Örömmel tudatjuk veletek, hogy ettől a hónaptól kezdve az ország összes Erste-bankfiókjában igényelhető olyan bankkártya, amelyen az ügyfél a választott nevét tüntetheti fel, amennyiben az szerepel az anyakönyvezhető nevek listáján

– hívták fel a figyelmet bejegyzésükben.

Borítókép: A Háttér Társaság posztja (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.