Trendforduló a magyar–szlovák gazdasági kapcsolatokban + videó

Interjú Balogh Csaba pozsonyi nagykövettel.

2024. 01. 22. 8:00
null
Balogh Csaba pozsonyi nagykövet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Fico miniszterelnök kormányával való gazdasági együttműködés újra felpezsdítheti Szlovákia és Magyarország közti gazdasági kapcsolatot. Sorra nyílnak az üzleti lehetőségek, tehát az országaink közti jó együttműködés nem csupán politikai, hanem gazdasági hasznot is hozhat mindkét félnek. Többek között erről is beszélgettünk Balogh Csaba nagykövettel, aki szerint Kassa és Eperjes környéke kiemelt logisztikai központ lehet, főleg akkor, ha majd a Volvo-gyár is megépül. 

A Magyar Nemzetnek adott interjúban szóba került a turizmusfejlesztés jelentősége, illetve a szlovák vállalkozások gyakori problémái, mint például a támogatott hitelhez való hozzájutás, a koronavírus okozta nehézségek, illetve a geopolitikai feszültség által kiváltott kihívások.

Borítókép: Balogh Csaba pozsonyi nagykövet (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.