Huszonöt ország küldöttei vettek részt a Swiss Talent Fórumon

Az idei rendezvény témája a tanulás a jövőért volt.

2024. 02. 26. 13:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországgal együtt huszonöt ország hetven küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon – közölte a Magyar Innovációs Szövetség. A rendezvényre 18 és 23 év közötti tehetségek kaptak meghívót, hogy találkozzanak egymással, és elismert szakemberektől tanulhassanak. Az idei fórum témája „a tanulás a jövőért” volt.

A Magyar Innovációs Szövetség Ágoston Barbarát, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiemelt dicséretben részesült versenyzőjét, az Imperial College London diákját küldte az eseményre. A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egykori tanulója nyolctagú csapatával arra kereste a választ, hogyan lehet felismerni a jövőben felértékelődő munkavállalói készségeket. Mentoruk, a La Roche multinacionális vállalat innovatív, a mesterséges intelligenciát is segítségül hívó ötletet várt a fiataloktól, akik két napon át tartó közös munka után sikerrel mutatták be a résztvevők előtt a megoldásukat – olvasható a közleményben, melyet a távirati iroda ismertetett.

A szövetség Ágoston Barbarát, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiemelt dicséretben részesült versenyzőjét küldte a fontos eseményre. Forrás: MISZ

A Swiss Talent Fórumot 2009 óta rendezi meg a Svájci Fiatalok a Tudományban Alapítvány, Magyarország 2011 óta küld diákokat az évente megtartott eseményre – olvasható a Magyar Innovációs Szövetség honlapján, ahol a részt vevő magyar diákok névsorát is közzétették.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.