Ez a top 10 játékkategória az idei húsvétkor

Édességet, játékot és könyvet kapnak a gyerekek húsvétra – derült ki a Regio Játék friss felméréséből. A szülők ilyenkor az öt-tízezer forint közötti kreatív, fejlesztő játékokat, társasokat és a szabadtéri játékokat részesítik előnyben. A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el főként egy-kettő vagy három-négy napra, a legnépszerűbb úticélok a Balaton-parti települések, Budapest és Eger.

2024. 03. 21. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvéthoz közeledve több mint 3500 szülő és nagyszülő bevonásával készített felmérést a Regio Játék a családok ajándékozási és az ünnephez kapcsolódó szokásairól. A kutatásból kiderült, hogy a legtöbb gyerek idén édességet, játékot és könyvet kap ajándékba, a játékok közül is a legnépszerűbbek a kreatív, fejlesztő játékok, a társasok és a szabadtéri játékok. Az esetek többségében kettő különböző ajándékkal készülnek a szülők a gyerekeknek, amiket egy-két héttel az ünnep előtt szereznek be online és személyesen vegyesen. Húsvétkor a válaszadók többsége (43 százalék) öt-tízezer forint között, míg 37 százalékuk inkább ötezer forint alatt keres meglepetést, tízezer forintnál többet csak minden ötödik szülő és nagyszülő költ ajándékra.

– Az ünnep előtti három hétben vásárolnak legtöbben húsvétra játékot, ilyenkor nagyjából az éves forgalmunk nyolc százaléka valósul meg. Az online kosárértékünk a tavalyihoz hasonlóan 13 ezer forint, míg az áruházainkban tízezer körül alakul idén. Ebben az időszakban – főleg, ha jó idő van – megnő a szabadtéri termékek iránti kereslet, sokan választanak ajándékba kismotort, labdákat vagy hintát a kertbe – mondta Gyaraki Dávid, a Regio Játék ügyvezető-helyettese. 

A válaszadók leginkább azt veszik figyelembe játékvásárlásnál, hogy az praktikus és tartós legyen, ezek után következik csak az ár és az, hogy a játék kövesse az aktuális trendeket.

A játékkereskedő felméréséből kiderült, hogy a locsolkodás nem megy ki a divatból: a kérdőívet kitöltők 83 százaléka állítja, hogy közvetlen környezetében hozzátartozik a húsvéthoz. A lányok leggyakrabban édességet és hímes tojást adnak, tízből öt alkalommal pedig jelképes összeget is kapnak a fiúk a locsolásért. Egyre népszerűbb program a kisgyermekesek körében a húsvéti tojásvadászat, de a tojásfestés és a családi kirándulás is hozzátartozik az ünnephez.

A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el, tízből kilencen belföldre, a legkedveltebb úticélok között a Balaton-parti települések, Budapest, Eger, Gyula és Debrecen szerepelnek. Az egy-két napos (54 százalék) és a három-négy napos (37 százalék) kikapcsolódást választják legtöbben, négy napnál hosszabb időre a megkérdezettek csupán kilenc százaléka utazik el.

Top 10 játékkategória a 2024 húsvéti időszakában
1. Társasjáték, kártya
2. Szabadtéri játék
3. Lego
4. Plüss
5. Kreatív, fejlesztő
6. Autó, jármű
7. Sportszer, labda
8. Baba, babakocsi
9. Bébijáték, kellék
10. Játékfigura

Top 10 játék a 2024 húsvéti időszakában a Regio Játéknál
1. Lotti Karotti Deluxe társasjáték
2. Ugri nyuszi
3. Csikis csibe társasjáték
4. Mini Imádnivaló Unikornisok
5. Lego Creator – Vörös róka
6. Lego Creator – Fehér nyuszi
7. LED-es ugrálókötél
8. Rugós foci
9. Animagic – Tacsi pajti
10. Színváltoztatós ugrálókötél

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.