Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Korszerű irodakomplexumba költözik a Nemzetgazdasági Minisztérium és háttérintézményei

Az állam megvásárolja a Dürer Parkot.

2024. 05. 29. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló szervezetek – többek közt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank, az Exim, a Garantiqa, a Start Garancia – részére az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot. A költözésre várhatóan 2025 elején kerülhet sor – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. 

Az így felszabadított állami ingatlanokat értékesítik, a bérleményeket pedig felmondják. 

Az érintett állami szervezetek XIV. kerületbe költözésével a piac számára kiváló lokációval és hasznosítási lehetőségekkel rendelkező belvárosi, jellemzően I. és V. kerületi ingatlanok szabadulnak fel

– írja az NGM.

A jelenlegi épületek szerkezetileg, gépészetileg elavultak: a korszerűtlen szigetelés és a nem hatékony fűtési és hűtési rendszerek miatt rendkívül magasak az energiaköltségek és drága az intézmények fenntartása. Emellett a régi, több esetben leromlott állapotú ingatlanok esetében állandó a felújítási és tatarozási kényszer, ami tovább drágítja az állam működését.

Az érintett szervezetek üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek azzal, hogy a jövőben energiatakarékosabb, olcsóbban fenntartható zöld-irodaházkomplexum biztosítja a Nemzetgazdasági Minisztérium és az alá tartozó háttérintézmények állományának elhelyezését. A költözés következtében csökken és rendszerszinten alacsonyabbá válik a rezsiköltség, biztonságosabban és olcsóbban védhető objektumok jönnek létre, miközben a dolgozók a XXI. század követelményeinek megfelelő irodákban dolgozhatnak. 

Így a költözéssel a szervezeti hatékonyság növekedésén túlmutatóan érdemben csökkennek az állam működési kiadásai – írják. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.