Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Szerdától változik az ár a benzinkutakon

Ezúttal csak a benzin árát érinti a változás, a gázolajét nem.

2024. 05. 27. 11:06
Illusztráció Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten szerdán ismét árváltozást tapasztalhatunk a benzinkutakon, ami a benzin esetében 4 forintos csökkenést jelent. A gázolaj ára most nem változik – ismertette a Holtankoljak.hu. Az üzemanyagár-figyelő jelezte, hogy a hét közepétől az aktuális átlagárakat tekintve a változtatással az alábbiakra számíthatunk:

a 95-ös benzin 600, míg a gázolaj 603 forintba kerül majd literenként. 

A portál elemzése szerint nem okozott pánikot az olajpiacon az Iráni elnök hirtelen halála (május 19-én az elnök helikoptere lezuhant). A Brent olaj hordónkénti ára két százalékot csökkent az elmúlt héten, jelenleg 82 dolláros árszinten mocorog. A forint is tovább erősödött a dollárral szemben, 354 forint körüli értéken lehet jelenleg egy dollárt venni, ami mintegy 0,5 százalékos erősödést mutat egy hét alatt. Így összességében inkább árcsökkenés várható május utolsó hetében a hazai kutakon. A nyárra vonatkozó árakat pedig várhatóan az is meghatározza majd, hogy az OPEC+ országok miként döntenek június elején a kitermelésük visszafogásával kapcsolatban. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.