Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Döntöttek a kereskedők az üzemanyagárakról

Az olajpiaci trendekre és a forint árfolyamára is érdemes figyelni.

2024. 06. 10. 13:44
Illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten szerdán nem változnak a hazai üzemanyagárak – írta a Holtankoljak.hu. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is marad a mai szinten, így az átlagárakat tekintve is az alábbiakkal találkozhatunk a kutakon: a 95-ös benzin litere 590, a gázolajé 596 forint. 

A portál rövid elemzést is közölt, miszerint június első hetében három alkalommal is csökkentek a hazai üzemanyagárak, a csökkenő tendencia pedig már május közepe óta tart. 

Tekintettel az olajpiaci trendekre, várhatóan a következő héten már nem számíthatunk árcsökkenésre. A Brent típusú olaj hordónkénti ára jelenleg 79 dolláron áll, ne feledjük, hogy a héten már 77 dolláros szint alatt is járt. 

Jelentősebb csökkenésre már nem számíthatunk, ami az olaj jegyzési árait illeti. A forint árfolyama sem tud tovább erősödni a dollárral szemben, újra 360 forint fölé emelkedett az árfolyama, ami szintén útjában áll az üzemanyagárak csökkenésének. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.