Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ismét elérhető az Uber hazánkban

A vállalat a Főtaxival partnerségben lépett a budapesti piacra.

2024. 06. 13. 11:04
Chiang,Mai,thailand,-,Sep,16,2015,:,A,Woman,Hand,Holding
Illusztráció Fotó: Prathankarnpap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától újra elérhetővé vált az Uber Magyarországon, a mobilapplikációban ismét megjelentek a fuvarajánlatok. Az Uber még áprilisban kapta meg a diszpécserengedélyt, miután február végén bejelentették: a cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a konstrukcióval Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. A vállalat akkor részben azzal indokolta a döntését, hogy tavaly majdnem százezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban, annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt. Az Uber a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata révén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) után április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kapott az Uber a budapesti induláshoz, ezzel lezárult a jóváhagyási folyamatot.

Az Uber 2016-ban vonult ki Magyarországról, miután életbe lépett a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, amely súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. Eszerint ha a cég nem felel meg a diszpécserszolgálati követelményeknek: az applikációt blokkolhatják, a sofőröktől pedig az autójukat és a jogosítványukat is elvehetik. Akkoriban mintegy 160 ezer felhasználója és 1200 sofőrje volt az autómegosztó szolgáltatónak itthon. 

Azóta a cég új vezérigazgatót nevezett ki: Dara Khosrowshahi az üzlet minden területét újraformálta. A vállalat mára a világ egyik legnagyobb platformja, amely kereseti lehetőséget biztosít szerződött partnerei számára, és több mint százmillió ember mindennapi életének szerves része – írja a Világgazdaság. A világ több mint tízezer városában működik szabályozott körülmények között, és együttműködik a döntéshozókkal annak érdekében, hogy szolgáltatásaival javítsa mind a települések, mind a felhasználók életét.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.