Elkezdődhet az új Duna-híd építése

Ez lesz minden idők legnagyobb összegbe kerülő hídépítése Magyarországon!

2024. 08. 30. 7:27
Megépülhet az új híd a Dunán Fotó: Speciálterv
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül fontos kormányhatározat jelent meg csütörtök este a Magyar Közlönyben. Már csak azért is, mert erre már nagyon régóta várnak nagyon sokan. A kormány ugyanis végre döntött a Mohácsi Duna-híd és kapcsolódó úthálózat kivitelezési feladatai ellátásához szükséges források biztosításáról. A kormány először is deklarálta, hogy a projekttel – ismertette a Világgazdaság.

Ahogy azzal is, hogy a beruházás a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szóló kormányhatározat – nevezetesen a beruházási stop – alól mentesüljön, de csak azzal a feltétellel, hogy a vállalkozási szerződés szerint teljesítés csak 2025-től kezdődően merülhet fel. Vagyis az új Duna-híd konkrét építése az idén még biztosan nem fogja terhelni a költségvetést.

Merthogy nem kis összegről van szó, sőt ez lesz minden idők legnagyobb összegbe kerülő hídépítése Magyarországon: a beruházásra a 2024–2031. évek vonatkozásában a kötelezettségvállalás mértéke összesen legfeljebb 389, 3 milliárd forint.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/08/uj-duna-hid-esti-oromhir-a-kormanytol-odaadta-ra-a-gigaszi-osszeget

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.