Rég látott zuhanás jön az üzemanyagárakban

Kérdés, hogy a nagykereskedelmi árcsökkenése milyen mértékben gyűrűzik át a benzinkutakra.

2024. 08. 21. 9:57
üzemanyagárcsökkenés
Illusztráció Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon rég nem volt példa ekkora mértékű árcsökkentésre az üzemanyagpiacon. Kérdés, hogy az üzemanyag nagykereskedelmi árcsökkenése milyen mértékben gyűrűzik át a benzinkutakra.


Látványos üzemanyagár-csökkenés jön csütörtöktől Magyarországon – derül ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog a nagykereskedelmi árváltozás kapcsán arról számolt be, hogy az államalapítási ünnep után jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 

  • a benzin nagykereskedelmi ára bruttó nyolc forinttal kerül csütörtöktől kevesebbe,
  • míg a gázolajért bruttó hat forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutasok.

Ekkora mértékű áresésre hónapok óta nem volt példa Magyarországon. Ugyanakkor kérdés, hogy mindez a kiskereskedelmi árakban mekkora mértékkel fog érvényesülni. Legkésőbb holnap, augusztus 22-én, csütörtökön ez kiderül – írja a Világgazdaság.

Jelenleg az alábbi átlagárak ismertek:

  • 95-ös benzin – 612 Ft/liter,
  • gázolaj – 613 Ft/liter.

Fontos kiemelni, hogy átlagárakról van szó, tapasztalatunk szerint most a tényleges ár a benzin literjénél 610, a dízelénél 611 forint körül alakul a töltőállomásokon. Amennyiben a bruttó nyolc-, illetve hatforintos mérséklődést átengedik a kutasok a járműtulajdonosoknak, akkor mindkét üzemanyagtípus jellemző kiskereskedelmi ára 605 forint köré süllyedhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.