Elkezdődött az üzemanyagárak korrekciója

Kevesebbet kell fizetni holnaptól a gázolajért.

2024. 10. 16. 9:31
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött az üzemanyagárak korrekciója, miután a Brent olaj hordónkénti ára is jelentős csökkenést mutatott a napokban – írta a Holtankoljak.hu. A héten csütörtöktől már a gázolaj beszerzési ára is csökken bruttó négy forinttal. A benzin ára most változatlan marad.

Az aktuális átlagárak a mai napon a következők: a 95-ös benzin litere 602, a gázolajé 610 forint.  

A világpiaci olajár öt százalékkal esett kedden, miután Izrael eloszlatta a piaci aggodalmakat azzal kapcsolatban, hogy iráni olajtermelő infrastruktúrára készülne csapást mérni – emlékeztetett a távirati iroda. 

Mindemellett a Nemzetközi Energiaügynökség is mérsékelte a globális kereslet növekedési ütemére vonatkozó előrejelzését, arra hivatkozva, hogy az OPEC+ termelői csoportban közel rekordszintű tartalékkapacitás áll rendelkezésre, valamint a fő piacokon, például Kínában mérséklődik a kereslet. 

Hétfőn az OPEC is csökkentette idei és jövő évi keresletnövekedési előrejelzését. Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj ára 5,27 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 69,94 dolláron, a Brent ára pedig 73,57 dollárra csökkent 5,02 százalékkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.