Félszáz új járművel bővül a Magyar Posta szállító flottája

A Magyar Posta 2023-ban a világ leggyorsabban fejlődő postája volt.

2024. 10. 15. 15:13
A rangos elismerés alapján a Magyar Posta igazi huszonegyedik századi igényeket kielégítő szolgáltatónak számít
Illusztráció Fotó: Facebook/Magyar Posta Forrás: Facebook/Magyar Posta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres a Magyar Posta átalakítása, amelynek célja egy önfenntartó, a külpiacokon is megjelenni képes, gazdaságosan működő, korszerű állami közszolgáltató létrehozása – jelentette ki az elnök-vezérigazgató a vállalat gépjárműflottájának fejlesztése alkalmából a posta fóti logisztikai központjában kedden.

Balczó Barnabás kiemelte: az elmúlt másfél évben sikeresen alakították át a céget. Ezt igazolja az a napokban átvett nemzetközi díj is, amely elismeri, hogy a Magyar Posta 2023-ban a világ leggyorsabban fejlődő postája volt, és ezzel kategóriájában Közép-Európa legsikeresebbje lett. E folyamat része a mobilposta-hálózat 50 új gépjárművel történő bővítése is – tette hozzá. 

Jelezte: a világban digitalizációs forradalom zajlik, amelyre a Magyar Posta válasza a vállalat átszervezése, hogy a cég önfenntartó legyen, azaz az adófizetőknek ne kelljen a társaság költségeihez hozzájárulniuk. 

– Az ezt célzó stratégiai átalakítások egy része már megvalósult, a többi is jól halad –mondta Balczó Barnabás, hozzátéve: kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a szolgáltatásaikat igénybe vevők ennek csak az előnyeit érezzék. Ezért hozták létre a Posta partneri programot, amelyhez ez év végére mintegy 850 vállalkozás és önkormányzati intézmény csatlakozik, biztosítva a postai szolgáltatások teljes hozzáférhetőségét országszerte. Ezt kiegészítve kiterjesztették a Nyugat-Európában széles körben elterjedt mobil postai hálózatot is – sorolta. 

– A logisztika fejlődését felismerve két év alatt mintegy 10 millió darabbal nőtt az általuk kézbesített csomagok száma, 2024 egészére várhatóan 35 millió darabra – mondta Balczó Barnabás. Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan megkezdté az ecseri csomaglogisztikai központi üzem fejlesztését is, amely várhatóan 2026 első negyedévére készül el. 

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett: a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-vel 30 éves múltra tekint vissza a Magyar Posta együttműködése. A posta jelenlegi flottáját közel 4000 szállító jármű alkotja, ezek több mint kétharmada Volkswagen típusú. A gépkocsiparkot most 50 új Volkswagen Caddy gyarapítja, novemberben pedig további 100 Volkswagen Crafter vásárlását tervezik, amelyek a téli csúcsszezon és a karácsonyi csomagok kézbesítésének zökkenőmentessé tételét szolgálják majd – tájékoztatott Balczó Barnabás. 

Kifejtette: az év végi ünnepekre az elmúlt évek hasonló időszakával összehasonlítva 20 százalék körüli csomagszám-növekedést várnak. Fontosnak nevezte, hogy erre megfelelően felkészüljön a cég, mert 

vannak versenytársaik, akik már az ünnepek előtt olyan nehézségekkel küzdenek, amelyek alapján feltételezhető, hogy a Magyar Postának helyt kell majd állnia.

A flottabővítés mellett a csomagautomaták száma is bővült, így ezekkel együtt immár országszerte 3500 ponton vehetik igénybe az emberek a Magyar Posta szolgáltatásait – zárta szavait. 

Brigitte Auernigg, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen kijelentette: a Magyar Posta 1991 óta a cég egyik legfontosabb üzleti partnere. Ez idő alatt a magyar szolgáltató több mint 6000 gépjárművet vásárolt a Porsche Hungariától, köztük tavaly 45 új elektromos Volkswagen Craftert is. Közlése szerint a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. az idei év első kilenc hónapjában 20 ezret meghaladó számú új járművet adott át megrendelőinek, amellyel piacvezető, mintegy 20 százalékos piaci részesedéssel.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.