Szombaton is csökken az üzemanyagár

Kiderült, hogy milyen változást hoz a hétvége az autósoknak.

2024. 10. 18. 10:03
_HM_5882
Tankolás illusztráció: A Facebookon terjedő, pánikkeltésre alkalmas bejegyzések miatt néhány helyen valóban megnövekedett a kereslet, de tapasztalataink szerint minden magánszemély tud tankolni kedvezményes árú benzint vagy dízelt Nógrád megyében. Egyes kutakon előfordulhat ugyan átmeneti hiány bizonyos üzemanyagfajtákból, de a portálunknak nyilatkozó autósok és kutasok nem tapasztaltak tartós problémákat az ellátást illetően. 

20220804 Salgótarján Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap
Illusztráció Fotó: Nógrád Megyei Hírlap/Hegedűs Márk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten tovább csökkennek az üzemanyagárak, a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó öt forinttal kerül kevesebbe szombattól. A hét második felében a benzin ára már nem változik – írta a Holtankoljak.hu.

Az e heti változásokat érvényesítve mai napon az alábbi átlagárakon tankolhatunk: a 95-ös benzin litere 605, a gázolajé 606 forint. Ez utóbbi átlaga csökkenhet szombattól öt forinttal.

– Az idei első három negyedévben 0,8 százalékkal több motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott a kiskereskedelmi forgalomban Magyarországon, mint tavaly ugyanebben az időszakban; az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 0,4 százalékkal csökkent – tette közzé honlapján a minap a Magyar Ásványolaj-szövetség (MÁSZ).

A teljes fogyasztás 2,92 milliárd liter volt az év első kilenc hónapjában; 1,16 milliárd liter motorbenzint és 1,75 milliárd liter dízelüzemanyagot tankoltak a járművekbe a tagvállalatok összesített adatai alapján.

Az üzemanyagokon belül a prémium motorbenzinből 207,4 millió liter fogyott az első három negyedévben, 14,0 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A 95-ös motorbenzinből 954,7 millió litert tankoltak az autósok, 1,6 százalékkal kevesebbet, mint tavaly január és szeptember között.

A prémium dízel fogyasztása 147,1 millió liter volt az első kilenc hónapban, ami 17,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A nem prémium gázolaj eladása 1,61 milliárd liter volt, ez 2,6 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakkal összehasonlítva.

A tagvállalatok mintegy 1050 töltőállomást üzemeltetnek Magyarországon, a teljes kiskereskedelmi forgalomban eladott benzin körülbelül 75 százalékát és a gázolaj mintegy 66 százalékát a szövetség tagjai értékesítik – ismertette a távirati iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.