A Fitch ratings megerősítette hazánk stabil kilátását

Hazánk a körülményekhez, valamint az uniós tagországokhoz képest is szilárdabban és hatékonyabban védekezik a járvány hatásai ellen.

Magyar Nemzet
2021. 07. 31. 9:03
A clock is seen inside the lobby of the headquarters of Fitch Ratings headquarters in New York
Fotó: Brendan McDermid Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három nagy hitelminősítő közül a Fitch is felülvizsgálta eddigi besorolását, melyben megerősítette Magyarország BBB osztályzatát, valamint a stabilnak minősített kilátást. A hitelminősítő az uniós tagállamok túlnyomó többségének kilátásait mindeközben negatívra változtatta – közölte a Pénzügyminisztérium.

A tegnap késő este kiadott értékelésében a Fitch hitelminősítő ügynökség kifejezetten dicsérte Magyarország stabil gazdasági mutatóit, valamint a beruházásokkal, a támogató költségvetési politikával és az ipari termelés kimagasló szintjével megtámogatott gazdasági növekedést. A pozitív megítélést erősíti ezen felül a gazdasági növekedést tápláló alacsony munkanélküliségi ráta, a családokat támogató leendő SZJA-visszatérítés, illetve a vakcinabőség.

Tekintettel a koronavírus-járvány által átszabott gazdasági helyzetre, jelentőségteljes, hogy a válság közepette is meglehetősen erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját. Ezt jelzi az is, hogy az uniós tagállamok túlnyomó többségének kilátásait negatívra változtatta a hitelminősítő. A Fitch megítélésében tehát hazánk a körülményekhez, valamint az uniós tagországokhoz képest is szilárdabban és hatékonyabban védekezik a járvány hatásai ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.