A világ legjobbjai közé választották a magyar borokat + videó

Tizennyolcezer minta közül négy magyar bor, köztük a Patricius Borházé került a világ legjobbjai közé a legrangosabb nemzetközi borversenyen.

Nagy Kristóf
2021. 07. 07. 16:20
Patricius borház
Fotó: Dancsecs Ferenc Forrás: Patricius borház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magasan a legjobbak közt végzett négy magyar bor is az egyik legnagyobb nemzetközi borversenyen. A Decanter World Wine Awards a világ legjobb borainak megméretése.

A rangos nemzetközi versenyen 98 pontot kapott a tokaji Patricius Borház 2017-es hatputtonyos aszúja. Egy-egy ponttal a Patricius nyomában végzett a Grand Tokaj két bora is: a 2014-es ötputtonyos aszúja, és a 2013-as Eszenciája. Szintén 97 ponttal a világ élvonalában van a Juliet Victor 2017-es hatputtonyos aszúja.

A Patricius Borház 2017-es hatputtonyos aszúja az egyik legmagasabb pontszámot kapta a rangos nemzetközi megmérettetésen
Fotó: Patricius Borház

Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, a Decanter a legnagyobb nemzetközi megméretések egyike, mintegy 18 ezer bort neveztek idén a világ minden tájáról.

A magyar borászat, ezen belül is a Tokaj-Hegyalján készült borok kiváló minőségét mutatja, hogy a 18 ezer mintából négy magyar bor is platina érmet nyert, ezzel bekerült a világ kétszáz legjobb bora közé.

A Patricius 2017-es hatputtonyos aszúja 98 pontot ért el, ezzel a tizennégy legjobb bor közé választották a bírálók. A verseny teljes mértékben független, a bírálóbizottságok vakkóstolást követően minősítették a különféle borokat.

Az újabb nemzetközi elismerésnek köszönhetően tovább nőhet a minőségi magyar borok iránti érdeklődés, és a Tokaji borvidék népszerűsége. Molnár Péter hozzátette:

az elmúlt években is számos nemzetközi megméretésen értek el komoly eredményt a magyar borok.

Mindez jól jelzi a hazai borászat harminc éve kezdődött minőségi forradalmának sikerét.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iUQjzlnZS-M&t=6s[/embed]

Az idén 54 országból 18 054 mintát neveztek a Decanterre, amelyből – a magyar borokkal együtt – 179 minta nyerte el a platina érmet. A versenyen 635 aranyérmet, 5600 ezüstérmet és több mint nyolcezer bronzérmet osztottak ki a borászat nemzetközileg legelismertebb szereplőit tömörítő bírálóbizottságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.