Bezuhant a tankolási kedv itthon

A kínálattal nincsen gond, olaj van bőséggel – tájékoztatott a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára.

Magyar Nemzet
2020. 05. 05. 12:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A márciusi állapothoz képest a gázolaj értékesítése 25 százalékkal, míg a benziné ennél nagyobb mértékben, akár harminc százalékkal is visszaesett áprilisban Magyarországon – mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A főtitkár arról is tájékoztatott, hogy a kínálattal nincsen gond, hiszen olaj van bőséggel, viszont az üzemanyag-kereslet Magyarországon is jelentősen visszaesett a töltőállomásokon.

Hozzátette, a fent említett számok átlagos visszaesést takarnak, de voltak olyan töltőállomások, amelyeken sokkal nagyobb mértékben csökkent a bevétel.

Példaként egy autópálya mentén álló benzinkutat említett, ahol egy nap alatt csupán egyetlen autót tankoltak meg. Ezért normális, hogy van olyan országos hálózat – tette hozzá –, amelynél optimalizálnak, vagyis időszakosan bezárnak kutakat.

Ezen hálózatok között megemlítette a Shellt és a Molt, utóbbiról a minap lapunk is megírta, hogy május 1-jével 28 kutat zárt be ideiglenesen.

A szövetség főtitkára elmondta azt is, hogy inkább a rövidített nyitvatartás a jellemző, általában így csökkentik a veszteségeket az üzemeltetők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.