Egymilliárd euróért épít villanyautógyárat Kölnben a Ford

Huszonkét milliárd dollárt fordít az amerikai autógyártó világszerte hajtásláncai elektromossá tételére – jelentette be a cég

2021. 02. 17. 18:01
null
A legendás Mustang villanyautó változatával Európában is sikert aratnának REUTERS/Rebecca Cook - RTX1OZ0I
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ford egymilliárd dollárt költ egy németországi üzem korszerűsítésére azon terv részeként, mely szerint 2030-ig Európában csak elektromos személygépkocsikat értékesítenek – tette közzé a CNN. A cég szerint

a kölni gyárban 2023-tól kezdve gyártják az Egyesült Államok autógyártójának első európai, teljesen elektromos járművét.

A Ford azt közölte, hogy 2026 közepére az összes, Európában forgalmazott személygépkocsi teljesen elektromos vagy plugin hibrid jármű lesz, amely rendelkezik belső égésű motorral, valamint akkumulátorral és elektromos motorral. 2030-ra azonban az Európában kínált személyautóik teljesen elektromosak lesznek.

A legendás Mustang villanyautó változatával Európában is sikert aratnának Fotó: REUTERS/Rebecca Cook – RTX1OZ0I

– Sikeresen átalakítottuk az európai vállalatot, és 2020 negyedik negyedévében visszatértünk a nyereségességhez – nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke. A Ford a hónap elején jelentette be, hogy 2025-ig világszerte legalább 22 milliárd dollárt fektet be elektromos járművek gyártásába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.