Újra forgalmasak a biztonságos pihenőhelyek

Az utazáshoz és az autózáshoz való viszonyunkat is tartósan átalakította a járvány.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 14:27
null
Rajka, 2020. június 26. Gépjármûvek közlekedik az M15-ös autóút 2x2 sávos autópályává történõ bõvítésének záró sajtótájékoztatója napján Rajka közelében, az autópálya leendõ Márialigeti pihenõjénél 2020. június 26-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változnak az utazási szokások, amelyekben lépten-nyomon megjelenik az egészségbiztonság, nemcsak a hagyományos turisták, hanem az autósok körében is. A Mol az országos hálózatában felmérte: minden második magyar autós kizárólag belföldi nyaralásra készül idén, kétharmaduk ráadásul külön odafigyel arra, hogy csak biztonságos helyen álljon meg az útja során.

Meggondolják a sofőrök, hol töltik el a pihenőidőt az út során
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A pihenőhelyen a többség elvárja a rendszeres fertőtlenítést, a maszkhasználatot, a szabadtéri, „kiülős” étkezés lehetőségét és az érintésmentes fizetési megoldásokat is. A reprezentatív felmérés rámutat: az utazáshoz és az autózáshoz való viszonyunkat tartósan átalakította a járvány, amelynek enyhülésével is fontos marad a higiénia iránti igény – a szolgáltatásválasztásnál ez lett a közlekedők legfontosabb szempontja.

Sokan előre csomagolt élelmiszereket vásárolnak, mert azokat biztonságosabbnak tartják Fotó: Móricz-Sabján Simon

Kiderült: a magyarok négyötöde arra készül, hogy az egészségbiztonsági szabályokat a járvány enyhültével is következetesen betartja. Így például a kézfertőtlenítő várhatóan a jövőben is a személyi higiénia egyik legfőbb kelléke lesz: az autósok háromnegyede már gyakrabban használ ilyen terméket, vagy visz magával, ha gyalog vagy járművel elhagyja az otthonát.

Sokan rászoktak a biztonságosabbnak vélt, előre csomagolt élelmiszerek vásárlására is a benzinutak shopjaiban, illetve a kávék és más italok lezárt, elviteles pohárban történő fogyasztására. A többség emellett döntőnek tartja, hogy legyen olyan kijelölt szabadtéri terület, ahol lehet ételt-italt fogyasztani – közölték a felmérés tapasztalatait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.