Gion Gábor: Megjelent az iskolások pénzügyi ismeretének bővítését elősegítő pályázat

Főként azon tevékenységek támogatása kerül a pályázat középpontjába, amelyek a különféle iskolai tantárgyak anyagait gyakorlatorientált módszerekkel képesek ötvözni.

Forrás: MTI2019. 08. 17. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy minél hatékonyabb eszközökkel és minél szélesebb körben szólítsa meg a fiatalabb korosztályokat is. Ennek érdekében pályázati úton olyan szervezetek támogatására nyílik lehetőség, amelyek a hagyományos tanórai kereteken túl szakemberek bevonásával szeretnének ilyen témájú programokat megvalósítani – tájékoztatta az MTI-t a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Gion Gábor emlékeztetett, hogy a Pénzügyminisztérium második alkalommal hirdet pályázatot non-profit szervezetek számára olyan tanórákon kívüli programok megvalósítására, ahol általános és középiskolás diákok kötetlen formában ismerkedhetnek meg a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjaival.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok sokkal nyitottabbak és érdeklődőbbek egy-egy téma iránt, ha azt játékosan és kreatív feladatokon keresztül sajátíthatják el. Éppen ezért főként azon tevékenységek támogatása kerül a pályázat középpontjába, amelyek a különféle iskolai tantárgyak anyagait gyakorlatorientált módszerekkel képesek ötvözni. Ennek jegyében például versenyek, szakkörök, szünidei táborok megszervezése valósulhat meg, hozzájárulva a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó készségek és ismeret elsajátításához, illetve bővítéséhez – ismertette Gion Gábor.

A technikai részletekről közölte: a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” kiírásra azok a non-profit alapítványok és egyesületek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratban, illetve alapszabályban foglalt célja oktatási intézmény tevékenységének támogatása.

Fontos, hogy a pályázatoknak a felhívástól számított 45. napig kell elektronikus formában (Ügyfélkapun keresztül) – vagy a pályázati kiírásban megjelölt egyéb esetben papíralapon – beérkezniük. A rendelkezésre álló 20 millió forintos keretösszegből az egy pályázónak biztosítható, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 500 ezer, maximum 3 millió forint lehet, amely a megvalósítás költségeihez akár 100 százalékos előzetes fedezetet is nyújthat – emelte ki Gion Gábor.

A támogatható tevékenységeket és értékelési szempontokat tartalmazó részletes pályázati kiírás a Pénzügyminisztérium internetes oldalán (Pénzügyminisztérium/Dokumentumtár/Pályázatok) érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.