Húsz év legjobb adatai a januári büdzsében

Magyar Nemzet
2019. 02. 22. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több kedvező makrogazdasági folyamatnak köszönhető az, hogy idén január­ban 244,5 milliárd forint volt a költségvetés többlete – mondta tegnap az M1-en Banai Péter Benő. A Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára elmondta, hogy a januári kedvező adat alátámasztja az idei évre meghatározott 1,8 százalékos GDP-arányos hiányszám teljesülését. Fontosnak tartja, hogy tartsák a hiánycélt, hiszen ennek is köszönhető, hogy az államadósság-ráta csökkenése folytatódhat 2019-ben is.

A PM tájékoztatója szerint az év első hónapjának egyenlege az elmúlt két évtized legkedvezőbb adata. Idén januárban az államháztartás központi alrendszerének egyenlege a központi költségvetés 186 és fél milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 23 milliárd forintos, illetve a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 35 milliárd forintos többletéből tevődött össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.