Igényelhető az állami pénz az elektromos autók vásárlásához

A támogatási összeg felső határa az autók méretétől és árától függően 1,5 millió vagy 2,5 millió forint lehet.

Forrás: MTI2021. 06. 14. 14:25
Elektromos autó töltés
Már Budapest utcáin is védekeznek az elektromos meghajtású autók tulajdonosai a kábellopásokkkal szemben Forrás: vezess.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ismét igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás új elektromos autók vásárlásához – közölte mai online sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Steiner Attila ismertette, hogy a pályázatot hárommilliárd forintos kerettel hirdették meg. Magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek egy jármű után, magyarországi székhelyű vagy belföldi telephellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, felsőoktatási intézmények öt jármű után kérhetnek állami hozzájárulást.

A támogatási összeg felső határa az autók méretétől és árától függően 1,5 millió vagy 2,5 millió forint lehet.

A felhívás az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján olvasható – ismertette a távirati iroda.

Segíti az állam az átállást
Fotó: Vezess.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.