Jobban vigyáznak az értékeikre a vidéken élők

Az ország keleti részében élők között kiemelten sokan igénylik ma is az egyedi tippeket a biztosítás megkötése előtt.

Horváth Éva
2020. 10. 05. 7:36
null
Generali Biztosító illusztráció, foto: Vémi Zoltán Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási a különbség a nagyvárosi és a vidéken élő magyarok hozzáállása között, ha értékeik védelméről van szó. Míg a kisebb településeken élők megközelítőleg kétharmada biztosítja vagyontárgyait, ez a típusú óvatosság a fővárosban csupán minden hatodik lakosra jellemző – derül ki a Generali Biztosító legújabb felméréséből. A biztosítási ügyeket intézők között többségben vannak a jó anyagi körülmények között élők, hatvan százalékuk aktív munkavállaló, átlagos nettó jövedelmük közel kétszázezer forint. A válaszadók leginkább a lakásügyekben (37 százalék), illetve a megtakarítások területén (28 százalék) szeretnek személyesen egyeztetni biztosítási tanácsadójukkal, míg legkevésbé az autókat érintő szerződések (18 százalék) megkötése előtt szorulnak segítségre.

Az ügyfelek közöl a legtöbben a lakásügyeket szeretik személyesen egyeztetni biztosítási tanácsadójukkal Fotó: 123RF

A reprezentatív kutatásból kiderült, hogy bár egyre nagyobb szeletet hasít ki az online ügyintézés a biztosítási pia­con is, a magyarok kétharmada még mindig igényli a személyes tanácsadást, köztük pedig többségben (65 százalék) vannak a kisebb városok és falvak lakói. Ennek részben demográfiai okai vannak, hiszen az ezeken a településeken élők átlagéletkora magasabb.

A felmérés eredményei arra utalnak, hogy a kisvárosokban és falvakban lakók 56 százaléka intézi biztosítási ­ügyeit tanácsadó bevonásával, miközben ez a szám a megyeszékhelyeken 28 százalék, a fővárosban pedig mindössze 16 százalék. A kelet-magyarországiak esetében kiugró az arány, 41 százalékuk szeret személyre szabott tippeket kapni a biztosítási szerződés megkötését megelőzően. Ráadásul gyökeresen eltér a tanácsadók által betöltött szerep az ország különböző régióiban: a vidéki közösségekben gyakran igazi hírességek a helyi kollégák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.