Már nyitva a sípálya a Balaton közeli Eplényben

A létesítmény üzemeltetői következetesen gondoskodnak arról, hogy a sípályán és a kiszolgáló egységeknél ne alakulhasson ki tömeg.

2020. 12. 04. 10:05
null
Sportolásra kész tereppel várják a közönséget Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerekeknek ingyenes T1-es tanulópálya után megnyitották a csütörtök óta hatvan centiméter hóréteggel fedett T2-es autópályát is Eplényben, a Balatontól mindössze húsz kilométerre eső település Intersport Síarénájában. A létesítmény üzemeltetői következetesen gondoskodnak arról, hogy a sípályán és a kiszolgáló egységeknél ne alakulhasson ki tömeg, illetve a pályán, továbbá a melegedő helyiségekben tartózkodók tartsák be a védőtávolságot.

Bíznak az idei szezonban az eplényiek Fotó: Kurucz Árpád

A síaréna azt közölte, hogy húsz négyzetméter jut minden látogatóra, a biztonság maximalizálása érdekében extra fertőtlenítő pontokat állítottak fel – közölte a síaréna.

– Védőmaszk helyett csősálat is viselhetnek a síelők, illetve ajánlatos a kesztyű. A sífelvonóknál és azok használata közben is kötelező a símaszk vagy más, azt helyettesítő arcvédő kellék, és kiváltképp fontos, hogy a szociális helyiségekbe is teljes védőöltözetben lépjenek be a sportolók – jelezték.

Sportolásra kész tereppel várják a közönséget Fotó: MTI

Ezzel kapcsolatban korábban megírtuk: Kollár Lajos orvosprofesszor, Kásler Miklós egészségügyi miniszter járványügyi főtanácsadója arra intett, hogy a sípályák használóinak különösen ügyelniük kell arra, hogy amennyire az lehetséges, a felvonófülkében is tartsák be a védőtávolságot. Az Országos Síszövetség pedig azt is előírja, hogy a sípályán az oktatókon és a tanulókon kívül senki más, így a szülő sem tartózkodhat, továbbá, hogy az oktató és tanuló között legyen meg az előírt védőtávolság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.