Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 29., csütörtök, Márta, Flóra napja
HÍR TV - CSÖRTE Cseh Katalin és a jól megszokott frázisok.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/mariafurdon-merik-a-balaton-legjobb-fagylaltjat-9938645/

Máriafürdőn mérik a Balaton legjobb fagylaltját

– Óriási fejlődés tapasztalható a kézműves balatoni fagylaltkészítésben, amelyet majd a magyar tengerhez látogatók is megtapasztalhatnak. Rangot ad a győzteseknek, de elismerést adhat a jövőbeni megméretésre készülő tókörnyéki cukrászmestereknek is a Balaton fagyija cím, és úgy gondolom, hívószó is a nyaranként az üdülőtérségben tartózkodó hazaiak és a külföldiek felé is – mondta lapunknak Fekete Tamás, a Balatoni Turizmusszövetség (BTSZ) alelnöke, összegezve a zsűri neves cukrászainak a véleményét az Év balatoni fagyija verseny tapasztalatairól. A legjobb fagylaltok készítőit megillető díjat ma délelőtt a balatonföldvári Hajózási Látogatóközpontban adtak át a nyerteseknek.

A balatonmáriafürdői Florida fagyizó Mézesem nevű tölcséres édessége nyerte az Év balatoni fagyija címet (ugyancsak a Florida vitte el a pálmát 2016-ban a Vulkánok ajándéka nevűvel). A zsűri szakmai különdíját a gyenesdiási Bringatanya fagylaltműhely kapta, már ők is kétszeres győztesei a BTSZ által kiírt gasztronómiai versenynek.

Egyre erősebb a mezőny
Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté

Ha meggyes, gomolyasajtos, pirított dióval meghintett fagylaltot akarunk enni, akkor a balatonalmádi Amarettót keressük fel, a Tökmagos fehér kávé nevűt a szemesi Margaréta fagylaltozóban mérik, borsos marcipánt pedig a veszprémi Völgy fagyizóban adagolnak tölcsérbe vagy kehelybe. Mint megírtuk, a neves szakemberekből álló zsűri a múlt szombaton látogatott el 13 balatoni cukrászműhelybe, és kóstolt meg együttesen 26 fagylaltot.

Fekete Tamás a távirati iroda szerint a méltatásban elmondta: sokan megfogadták a szakemberekből is álló zsűri korábbi években elhangzott véleményét, útmutatásait. Némelyek művészi szintre emelték a tálalást, és helyi, természetes, valamint saját készítésű alapanyagokból állítják elő a fagylaltokat. A zsűri tagja volt Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének a szakmai elnöke, továbbá a tavalyi megméretés győztese, a balatonfüredi Bagaméri cukrászda tulajdonosa, Márton Sándor is a BTSZ két delegáltja mellett.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Erre van pénz

LMBTQ-propaganda fővárosi közpénzből
Karácsonyék az adófizetők pénzéből végzik az érzékenyítést, valamint a gyermekvédelmi törvény elleni hangulatkeltést.

Liget-projekt

Hiába a uszítás, a magyarok támogatják a Liget-projektet
A városfejlesztését ezúttal egy DK-s képviselő akarta lejáratni, akinek a kommentelők a tudtára adták, hogy elégedettek a fejlesztésekkel.
Jogilag értelmezhetetlen kérdésről szavaznak Mexikóban
Népszavazáson dönthetik el, hogy ­induljon-e eljárás az ország volt elnökei ellen korrupciós ügyekben.

Poszt-trauma

Fokozódik az elmebaj nyugaton
A német Zöldek kancellárjelöltje kiejtette a száján a „néger” szót, és utána nem győzött hamut szórni a fejére.

Poszt-trauma

Kepes András bunkó volt, mi kérünk helyette elnézést
A magát hithű liberálisként meghatározó ex-tévés leédeskiscicámozta Veiszer Alindát, aki szó nélkül eltűrte a verbális atrocitást.

Poszt-trauma

Pegasus-ügy: Kálmán Olga a Fidesz beépített ügynöke
A döbbenetes leleplezés Stummer Jánostól, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnökétől érkezett.

Aktuális

„Nem kell félni a dzsessztől”
Mits Gergellyel, az Alba Regiafesztivál egyik főszervezőjével beszélgettünk, és az is szóba került, miért idegenedett el közönségétől a dzsessz.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!