Még lehet innovatív fejlesztésekre pályázni

Magyar Nemzet
2019. 02. 14. 16:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak két hétig, február 28-ig lehet beadni a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében elnevezésű pályázatot. A Via Credit szerint idén ez az utolsó GINOP-os K+F pályázat, ezt követően a hiánypótló pályázatot várhatóan bezárják. A programon belül kis-, közepes és nagyvállalkozások kérhetnek innovatív fejlesztéseikre 25 millió forinttól 500 millió forintig támogatást. Újdonság, hogy a pályázat számos könnyítést tartalmaz a mikro- és kisvállalkozásoknak – így azok nagyobb eséllyel pályázhatnak. A felhívást ugyan több mint két éve el lehet érni, ez idő alatt viszont nem sikerült még a konvergenciarégióban (Pest megyén kívül) működő vállalkozásoknak a felkínált 109 milliárdos keretösszeget lejegyezni.

Papadimitropulosz Alex, a Via Credit pályázati tanácsadó ügyvezető igazgatója szerint ennek az lehet az oka, hogy a pályázatba bekerült számos fék, ami nehezítette a jelentkezők dolgát, de az utóbbi időben történt módosítások miatt a kisebb méretű vállalkozások is megtalálják már a számításukat. Emiatt élénkül a pályázói kedv, több lehet a támogatott cég, illetve jelenleg nincs másik elérhető hasonló pályázat. A támogatás legkisebb összegét 25 millió forintra csökkentette a kiíró, így már a kisebb, néhány fős mikrovállalkozások is el tudnak indulni. A számos korlátozás és buktató mellett ez egy remek pályázási lehetőség, és talán idén az utolsó olyan GINOP-os pályázat, ahol a kisebb méretű cégek jelentős támogatáshoz tudnak jutni – vélekedett a Via Credit szakértője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.