Strandon töltik a két utolsó augusztusi hetet a magyarok

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton a nagy melegben – egyetértenek ezzel Magyarország utazói is, mivel a főszezon legzsúfoltabb nyaralós heteiben számottevő növekedés figyelhető meg a belföldi fürdőélménypontok látogatottságában – mutat rá a Lounge Group eheti elemzése.

Magyar Nemzet
2020. 08. 17. 7:34
Balaton strand nyár
Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hét van hátra az idei rendhagyó nyári főszezonból, amikor a felnőtt lakosság legnagyobb része még a szokásos éves szabadságolására készül. – Az augusztusra megérkezett kánikulai idő és a biztonságos hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé.

Zalakaros is a belföldi keresett desztinációk közé tartozik
Fotó: MTI/Varga György

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából, a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével készült elemzés szerint a hamarosan véget érő nyári szezon hajrájában 3000-rel több közösségi médiatartalom született a nyaralásokkal kapcsolatban, mint az előző év nyarának végén, felhasználói oldalról pedig az utazások tervezése és az élménybeszámolók generáltak aktivitást az interneten.

Még sokan fognak útra kelni: szeptember elejéig a Lounge által frissen megkérdezettek több mint hatvan százaléka tervezi felhasználni a szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra.

A főváros szellősebb lesz az elkövetkező napokban, de Budapesten is érződik az élénkülés

A nyaralás, mint slágertéma a keresőoldalak vezető kifejezése a szezon véghajrájában. Ezen a héten például a hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit az online térben, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőélménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek.

Aquaparkok, strandok, fürdők

Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt – emelete ki a rapid kutatás.

Valamennyi fürdőegység zsúfolásig telik meg a koronavírus miatti biztonsági intézkedések betartásával
fotó: Mirkó István

Megállapították, hogy megdönthetetlen módon a Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. Az elmúlt napokban a térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó az interneten, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízi sport és szálláslehetőségek kapcsán említették sűrűn.

Idén minden eddiginél gazdagabb kínálat várja a két keréken elinduló természetjárókat is
Fotó: Katona Vanda

Beválni látszik az élménylehetőségek szélesítése: a hónap második felében a Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok – mint például Siófokon a bor- és fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádiban a gasztrofesztivál – ugyancsak különösen népszerűek, akárcsak a Balaton körüli kerékpár- és SUP-túrák.

Fotó: Katona Vanda

Élmények tárháza

Más itthoni élménypontokon is felfutott az érdeklődés. Budapesten például a Terror Házát látogatják sokan, míg vidéken egyebek mellett Paloznak sem panaszkodhat látogatóhiányra, Dobogókőt pedig főként a nordic walking-túrák miatt keresik fel. A felmérés szerint Révfülöp a Balaton-átúszás idején volt kiemelten kedvelt, a magyar tengernél pedig Badacsony is gyakorta megjelenik ezekben a napokban a kereső felületeken. Szentendre eleve kiemelkedő számú internetes bejegyzést generáló település, Szarvas pedig a programlehetőségek széles spektruma miatt kedvelt úti cél – mutat rá a Lounge.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.