Száznegyvenezer elektromos autóhoz elegendő akkut gyártanak Komáromban

Vezető koreai akkumulátorgyártó cég épített gyárat Komáromban, a próbaüzem a napokban indul. A létesítmény automatizált, robotizált és az ipar 4.0 számos megoldását alkalmazza.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 9:30
null
Jászberény, 2014. október 10. Dolgozók a Jász-Plasztik Kft. akkumulátorgyártó üzemében Jászberényben 2014. október 10-én, az üzemavató napján. A magyar tulajdonú vállalkozás 10,3 milliárd forintból megépült üzeme mintegy 350 embernek ad majd munkát, így a cég dolgozóinak létszáma hamarosan eléri a 2800-at. MTI Fotó: Bugány János Fotó: Bugány János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptemberben induló SK Battery Manufacturing Kft. számos területre keres kollégákat, gépkezelő-operátor, létesítményüzemeltetési és karbantartó technikus, mérnök munkakörök mellett pénzügy, IT, beszerzés és adminisztratív feladatokra. Magyarország legfejlettebb, ipar 4.0 technológiát alkalmazó új üzeme, Európa egyik vezető autógyártójának kapacitásigényét fogja közvetlenül, direkt beszállítással biztosítani. Ennek keretében az üzem évente több mint 140 ezer elektromos autót fog ellátni harmadik generációs, ötszáz kilométer megtételére képes EV-akkumulátorokkal. Az üzemben alkalmazott gyártástechnológia Magyarországon és az Európai Unióban is egyedülálló. A teljes üzem robotokkal automatizált, ami csökkenti az operátorok fizikai terhelését, és érdekessé, felelősségteljesebbé teszi a munkát. Az újonnan épülő, több mint 140 ezer négyzetmétert lefedő gyártócsarnokokban az ipar 4.0 elvárásainak megfelelő tiszta téri, légkondicionált munkakörnyezetben dolgoznak a szakemberek.

 

A gyárban saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszer működik, ami lehetővé teszi az akkumulátorok gyártásának valós idejű irányítását és ellenőrzését a PLC-vezérelt gépeken keresztül. A gyár abba az irányba tervezi kiépíteni belső folyamatait, hogy minél hatékonyabban csökkentse a papírmunkát, és a munkavégzéshez szükséges rendszerek elektronikusan és automatizáltan működjenek. Az első EV (Electronic Vehicles)-akkumulátorok próbagyártása most indul.

Az SK Group előkelő helyen szerepel a világ ötszáz legnagyobb forgalmú cégei között (Fortune 500 listán). Dél-Korea első és legnagyobb energia-vegyipari vállalata. Legújabb leányvállalata, az SK Battery Manufacturing Kft. komáromi gyára 230 ezer négyzetméteren épül. A 239 milliárd forintos beruházás 2019 februárjában indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.