Telt házzal üzemelnek a szállodák

Folyamatosan telítődnek a szállodák vidéken a március 15-i hosszú hétvégére, főként a magyaroktól érkeznek a szobafoglalások, akik az utolsó pillanatokban is keresik a szabad szálláshelyeket. A várakozások szerint a jövő heti, első tavaszi hosszú hétvégén országszerte telt házzal üzemelnek a hotelek, és a fővárosba is rengeteg turistát várnak: külföldi városlátogató turisták, illetve az ünnepi megemlékezésekre érkező belföldiek töltik meg a budapesti szobákat — közölte lapunkkal a szállodaszövetség.

2019. 03. 08. 5:55
null
Egyre több szolgáltatónál várja a családokat tematikus élményprogram, szórakoztató ünnepi kikapcsolódás Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy várakozásokkal tekintenek a szállodások az első tavaszi hosszú hétvégére. A jövő héten a március 15-i ünnep miatt már csütörtökön, illetve pénteken megindulnak a családok a vidéki turisztikai régiókba, hogy aktív pihenéssel, szállodai kikapcsolódással töltsék a szabadnapokat – mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint az elmúlt napokban belföldről valamennyi desztinációban érezhetően megugrott a szobafoglalások aránya. A magyarok várhatóan az utolsó pillanatban is keresik majd a szabad szállásokat, ám igyekeznie kell annak, aki pihenéssel töltené a március 15-i hétvégét, mert már most rohamosan telítődnek a hotelek.

Egyre több szolgáltatónál várja a családokat tematikus élményprogram, szórakoztató ünnepi kikapcsolódás
Fotó: Kurucz Árpád

– Sokan keresik a családbarát szolgáltatásokat, mert egyre többen tartanak igényt arra, hogy a család kisebb-nagyobb tagjainak komplex szolgáltatásokat és élményeket szerezzenek – mondta az elnök, hozzátéve, a szállodaszövetség Családbarát Szálloda Tanúsító Védjegy-rendszere ebben is segíti a turisták tájékozódását.

Flesch Tamás megjegyezte, hogy a legtöbben még mindig a wellness-szállodákba választanak két-három éjszakás pihenési lehetőségeket, de érezhetően többen keresik az aktív kikapcsolódást jelentő szabadidős szolgáltatásokat is, a komplex élményeket, illetve a tavaszi időjárásnak köszönhetően a túrázás, kerékpározás, sportolás lehetőségeit is egy-egy vidéki szálláshely vonzáskörzetében.

Emellett egyre több szálláshelyen kifejezetten a a nemzeti ünnephez kapcsolódnak a programok: huszárjátékokat, kokárdakészítést, szórakoztató családi programokat is tartanak.

Tavaly a késő őszi időszakban a belföldi úti célok közül Eger, Miskolctapolca, Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadóinál volt dömping a hosszú hétvégéken, illetve sokan választották Szegedet, Zalakarost, Pécset és Hévízt is a belföldi utazásuk helyszínéül, idén tavasszal várhatóan hasonló tendenciát mérnek.

– A március 15-i ünnepi események bizonyára sok magyart vonzanak majd a fővárosba is, ahol egyébként is jelentősen megemelkedett tavaly a hazai vendégek száma, divattá vált a budapesti kirándulás, nemzeti értékeink felfedezése – mondta a szállodaszövetség elnöke.

Megjegyezte: rengeteg külföldire számítanak a tipikusan tavaszi városlátogatások időszakában, így március idusán is, az élénk érdeklődést jól mutatják az előfoglalási adatok.

Az őszi városlátogatási szezonban Angliából, az Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Izraelből, Kínából és Oroszországból érkezett a legtöbb külföldi turista. A várakozások szerint idén tovább élénkül a beutazóforgalom, egyre több külföldi keresi fel a biztonságos fővárost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.