Üdvözlik a bolti dolgozók a kormány döntését

Olyan döntés született, amely továbbra is az emberek biztonságát helyezi előtérbe úgy, hogy visszaadja a vásárlás szabadságát.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyan döntés született, amely továbbra is az emberek biztonságát helyezi előtérbe úgy, hogy visszaadja a vásárlás szabadságát. Az arcmaszk kötelező viselésének elrendelése a kereskedelmi egységekben nagyobb vásárlótömeg esetén is biztosítja az alapvető védekezés lehetőségét a nap bármely szakában – mondta a Magyar Nemzetnek a 65 év felettiekre vonatkozó vásárlási idősáv eltörlése kapcsán a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Hétfőn megírtuk: Bubenkó Csaba a bolti dolgozók nevében azt kérte, hogy mivel már nyűggé vált az idősávval járó korlátozás betartatása a kiskereskedelemben, ezért szükséges lehet újragondolni a szabályozást.

Nyugodtan vásárolhatnak az idősebbek is, arcmaszk véd minden vásárlót
Fotó: Havran Zoltán

– Nincsenek tömeges vásárlások, és ebben az időszakban nem is jellemző, hogy feltorlódnak a vevők a boltokban, az elkövetkező hetekben szezonálisan területileg is eloszlik a lakossági fogyasztás, ezért az idősebbeknek nem kell attól tartania, hogy kiszolgáltatottá válnak délelőttönként vagy akár délután az áruházakban. Ráadásul azzal, hogy már nincs akadálya a délelőtti beszerzéseknek, az egész napos nyitva tartást tekintve arányosabban eloszlik majd a vásárlók száma az üzletekben, kevésbé lesz forgalmas egy-egy napszak – mondta a szakszervezet elnöke. Kiemelte: a bolti dolgozók helyzete az idősáv eltörlésével könnyebbé vált, mivel alapvetően feloldódott az estleges feszültség, amit az alkalmazottak az idősáv miatt már naponta tapasztaltak a vásárlók részéről. A friss döntés ismeretében az érintettek jelezték az érdekvédőknek, hogy örömmel üdvözlik az enyhítést. – Bízunk abban, hogy túl vagyunk a járvány elleni küzdelem legkritikusabb szakaszán, és nem lesz már szükség hasonló intézkedésre, ám ha mégis, akkor természetesen továbbra is együttműködik a teljes munkavállalói kör a lakossági védelem különböző fokozataiban. Ehhez a szakszervezet továbbra is folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség szerint megteszi javaslatait – mondta Bubenkó Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.