Mateusz Morawiecki: A Nyugat-Balkán EU-integrációja fontos az európai biztonság számára

A Nyugat-Balkán európai uniós integrációja fontos az egész kontinens biztonsága, a migráció miatt – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön Prágában, a visegrádi csoport és a Nyugat-Balkán államainak csúcstalálkozóján.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 16:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-európai országok csatlakozása egyúttal esélyt jelent a V4-országok számára – fogalmazott Morawiecki a sajtóértekezleten. Ezzel kapcsolatban utalt a Közép- és Kelet-Európában létesülő észak-déli irányú infrastrukturális fejlesztések lehetőségeire.

Kérdésre válaszolva Morawiecki megerősítette: a V4 „nem egyezik bele a migránsoknak a brüsszeli kulcs szerinti átirányításába”.

Morawiecki kitért az uniós tisztújításra is, úgy értékelve, hogy a V4 kulcsszerepet játszik az Európai Bizottság összeállításában. Utalva arra is, hogy Ursula von der Leyen megválasztott elnök a lengyel Janusz Wojciechowskit jelölte a mezőgazdasági biztosnak, Morawiecki hangsúlyozta: Lengyelország és Magyarország is olyan területeket irányíthat majd, „amelyeket kezdettől fogva vállalni akartak”.

A lengyel kormányfő kiemelte továbbá: a V4 egy hangon beszél az új uniós költségvetési keretről, a strukturális alapokról és az uniós agrárpolitikáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.