Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A főváros lakatlannak tűnik

A lakossága nagyvonalakban tartja magát a kormány rendeleteihez.

2020. 03. 20. 13:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mindenki, én is otthon végzem a munkám. Innen próbálom irányítani a rádióstúdió munkáját. Több műsort kénytelenek voltunk erre az időszakra törölni, vendégeket nem hívunk meg, mindenkit telefonon próbálunk elérni. Az online téren viszont nagyon aktívak vagyunk, jelentősen megnőtt honlapunk látogatóinak a száma. A lakossága nagyvonalakban tartja magát a kormány rendeleteihez. A főváros lakatlannak tűnik. Az üzletek nyitva vannak, el vannak látva áruval. Élesztőből viszont érdekes módon rengeteget halmoztak fel az emberek. Bizonyára a kommunista korszakot juttatta eszükbe a járvány: akkoriban volt hiány élesztőből, különösen a húsvét és a karácsony közeledtével. A helyzet egyelőre megnyugtató, de attól tartok, Romániában eddig nagyon kevés koronavírus-tesztet végeztek, így a fertőzöttek száma valójában sokkal magasabb lehet. Problémát jelentenek a Spanyolországból és Olaszországból hazatérő vendégmunkások is. A kormány azt tanácsolta nekik, maradjanak ott, de több ezren mégis útra keltek. Sokan hazudnak és nem tartják tiszteletben a karanténra vonatkozó előírásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.