Imádkozunk a kialakult helyzet javulásáért

Magyarországon dolgozó gyermekeinkkel akár hetekig vagy hónapokig nem találkozhatunk.

2020. 03. 19. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos Kárpátalján is hasonló a helyzet, mint a világ bármely pontján. Állami és városi intézkedések léptek életbe a lakosság védelmében. Ezen rendelkezések közé tartozik a határzár is, amelynek következtében a Magyarországon dolgozó gyermekeinkkel akár hetekig vagy hónapokig nem találkozhatunk. Tudjuk, türelmesnek kell lennünk és a meghozott előírásokat, szabályokat felelősségünknek érezzük betartani és betartatni a családunkkal, illetve a környezetünkben lévőkkel. Emiatt is az itthon maradás mellett döntünk, és az alapvető bevásárlás mellett igyekszünk maximálisan egymásra figyelni.

Mivel nálunk is tanítási szünetet rendeletek el, délelőttönként online oktatás formájában átvesszük az előírt tananyagot, délután pedig a szabadban tevékenykedünk, a gyerekek korosztálytól függően játszanak, olvasnak, mesét néznek, esténként pedig a távol maradt gyerekeinkkel beszélgetünk. A közösségünkben az egyházak online istentisztelettel lehetőséget biztosítanak a lelki megnyugvásra is. Ezeket a közvetítéseket hallgatjuk, követjük és imádkozunk a kialakult helyzet javulásáért. Ebből táplálkozunk és erősödünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.