Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Lecsaptak az amerikaiak a radikális iszlamista terroristákra

Forrás: MTI2020. 03. 08. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szomáliában megölték az al-Shabaab terrorszervezet egyik fontos parancsnokát – jelentette be vasárnap az amerikai haderő afrikai parancsnoksága (AFRICOM).

A tájékoztatás szerint a Besir Korgabnak nevezett illetővel amerikai légicsapás végzett február 22-én, Szomália déli térségében. Korgab a Shabaab tízfős vezetőségének a tagja volt. Az AFRICOM szerint részt vett annak a támadásnak a megtervezésében, amelyet január elején egy amerikai-kenyai közös támaszpont ellen intéztek a terroristák kenyai területen. Az amerikai katonák közül hárman elestek.

Besir Korgab elsőrendű operatív parancsnok volt, az utóbbi több mint egy évtizedben fontos szerepet játszott az iszlamisták tevékenységében – mondta Christopher Kams ezredes, az AFRICOM szóvivője Nairobiban a sajtónak.

Január 5-én a Shabaab egy kommandója heves támadást intézett a Szimba tábornak nevezett katonai támaszpont ellen Kenya délkeleti részén, nem messze a szomáliai határtól. A támadás több órán át tartott, és számos áldozata volt, köztük a három amerikai katona.

Az Egyesült Államok ötmillió dollár vérdíjat ajánlott fel a Korgab kézre kerítését szolgáló információkért.

Amerikai légicsapás végzett a terroristával
Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.