időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Putyin utasítást adott a kormánynak

Forrás: MTI
2020.04.18. 19:29

Napi előrejelzések készítésére utasította a kormányt szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök az új típusú koronavírus-járvány terjedéséről, miközben az országban az elmúlt 24 órában csaknem ötezer új fertőzést diagnosztizáltak, ami rekordnak számít.

Oroszországból kezdetben viszonylag kevés megbetegedésről érkezett jelentés, áprilisban azonban meredeken emelkedni kezdett az esetek száma.

A hivatalos adatok szerint eddig összesen 36 793 fertőzöttet és 313 halottat regisztráltak, péntek óta egy nap alatt 4785-öt, illetve 40-et.

Putyin ezért a Kreml weboldalán közzétett rendelet értelmében arra utasította a kormányt, hogy biztosítson naponta rövidtávú prognózist a járvány terjedéséről. A vírus epicentrumának a 12,7 milliós Moszkva számít, itt regisztrálták az esetek több mint felét.

Szergej Szobjanyin főpolgármester ugyanakkor arról számolt be, hogy kezdenek megmutatkozni a március 30-tól fokozatosan bevezetett korlátozások eredményei. Mint közölte, ennek ellenére még nem jött el a lazítás ideje, az eredetileg most vasárnapig elrendelt intézkedések hatályát ezért a főváros május 1-ig kiterjesztette.

„A terjedés üteme nő, de nem exponenciálisan, és messze nem a legrosszabb forgatókönyvben felvázolt sebességgel” – hangsúlyozta.

„Ez egy kezdeti szerény, azonban rendkívül fontos sikernek számít” – fogalmazott.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.