Szíria kurdok által uralt részén is megjelent a koronavírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Szíria északkeleti felében is felbukkant áprilisban az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség, erről tanúskodik egy elhunyt páciens mintáinak Damaszkuszban elvégzett laborvizsgálata – közölték pénteken a térséget ellenőrző kurd hatóságok.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WHO damaszkuszi irodája egyelőre nem reagált a megkeresésekre, a kurd közigazgatási szervek pedig nem szolgáltak további részletekkel.

A kurd regionális vezetés szerint április 2-án Kamisli városának kórházában halt meg egy férfi, s az ő mintáiban mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust, a teszteredményekről azonban nem kaptak azonnali tájékoztatást.

A szíriai kormány ellenőrzése alatt működő kórház egyik tisztségviselője tagadta, hogy koronavírussal fertőzött esetek eddig előfordultak volna az egészségügyi intézményben.

Segélyszervezetek aggodalmukat fejezték ki, hogy a koronavírus okozta világjárvány elérheti a 2011 óta háború tépázta Szíria északkeleti részét is, ahol a harcokban megsemmisült az egészségügyi infrastruktúra jelentős része, orvosi eszközök pedig igen korlátozottan állnak rendelkezésre.

Szíriában országosan eddig 38 fertőzöttet regisztráltak, közülük ketten hunytak el a Covid-19 betegségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.