Trump: Csalást követtek el az amerikaiak sérelmére

Az amerikai elnök szerint biztos a győzelme, egyelőre azonban mégsem ünnepelhet.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 9:05
TRUMP, Donald
Washington, 2020. november 4. Donald Trump demokrata párti amerikai elnök beszél a washingtoni Fehér Ház Keleti termében az amerikai elnök-, valamint képviselõházi és részleges szenátusi választások után, 2020. november 4-én hajnalban. MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Chris Kleponis Fotó: Chris Kleponis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csalást követtek el az amerikaiak sérelmére. Ez egy hatalmas csalás. Bízunk benne, hogy a jogállam működni fog. Nem hagyjuk, hogy a választások után beérkezett szavazatokat beleszámolják majd a végső eredménybe

– nyilatkozta szerdán Donald Trump amerikai elnök, utalva azokra a korábban általa tett állításokra, melyek szerint a rivális Demokrata Párt az elnökválasztáson csalásra készül. A koronavírus-járvány miatt ugyanis több tízmillió választópolgár adta le voksát levélszavazat formájában, ami miatt napokig, de akár hetekig is elhúzódhat a végső eredmény kihirdetése. Egyes tagállamokban az elnökválasztás napjáig, azaz a keddig feladott voksokat is beleszámolják az eredménybe, amelyek azonban csak napok múlva érkeznek majd be a választási irodákba.

– Nagy ünnepségre készültünk, mindenhol nyerésre állunk, rekordmértékű a részvétel

– közölte Trump, aki az úgynevezett billegő államok közül szinte biztosan megnyerte Floridát és Texast is. – Florida volt az egyik állam, amelyet nem kellett volna megnyernünk. Nem csak megnyertük, de nagyon megnyertük – utalt a republikánus elnök azokra a közvélemény-kutatásokra, amelyek mind riválisa, Joe Biden győzelmét jósolták a déli államban. Bár nem hirdettek még győztest több csatatérállamban, így Georgiában, Észak-Karolinában, Pennsylvaniában és Michiganben, Trump szerint a magas feldolgozottság alapján ezekben is kijelenthető, hogy a győzelem kapujában állnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.