Elemér 2024. február 28.
logo

Soros György különös érdeklődése a kábítószerek iránt

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.05.20. 15:29
Soros György különös érdeklődése a kábítószerek iránt

Soros György amerikai tőzsdespekuláns az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett bizonyos kábítószerek legalizálása érdekében, jelentős összegeket fordítva e célra. Pierre-Antoine Plaquevent francia politikai elemző és író könyvében megpróbálta megválaszolni, milyen érdekek állhatnak Sorosék törekvései mögött – írja a V4NA hírügynökség.

„Miért támogatom a legális marihuánát”, ezzel a címmel jelentetett meg egy véleménycikket Soros György a The Wall Street Journal című lapban 2010-ben. Az írás apropója az volt, hogy Kaliforniában ebben az évben tartottak szavazást a marihuána legalizálásáról.

Soros akkor úgy vélte, hogy az érvényben lévő szabályok többet ártanak, mint használnak. Szerinte a „fű” kriminalizálása nem akadályozta meg, hogy ez a szer legyen a legszélesebb körben használt kábítószer az Egyesült Államokban. Soros mondanivalóját statisztikákkal is megpróbálta alátámasztani. Leírta, hogy az évi mintegy 750 ezer, kis mennyiségű marihuána birtoklása miatti letartóztatás a kábítószerrel kapcsolatos őrizetbevételek több mint 40 százalékát teszi ki.

Soros annyira szerette volna, hogy a 2010-es kaliforniai szavazás sikeres legyen, hogy egymillió dollárt költött a cannabis-párti kampányra.

A Forbes pénzügyi magazin hosszú cikkben foglalkozott a Soros-birodalom befolyásával a kábítószerügyben.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) 1994 óta közel 200 millió dollárt fordított drogreformok elérésére.

Az összegből a legtöbb támogatást a Drug Policy Alliance nevű szervezet kapta. Ethan Nadelmann, a szervezet vezetője büszkén vállalta, hogy évtizedeken keresztül dolgoztak együtt Sorossal, aki szerinte „történelmi” jelentőségű szerepet vállalt a drogreformok terén. A Drug Policy Alliance továbbra is élvezi Soros bőkezű anyagi támogatását. 2019-ben valamivel több mint 80 ezer dollárt kapott.

A kábítószer ügye Soros fiát, Alexander Sorost is érdekli. 2019-ben a második Párizsi Békefórumon beszélt az OSF törekvéseiről.

A Nyílt Társadalom Alapítványok régóta kiveszi a részét a drogosok megvédéséből, ugyanis tudjuk, hogy közvetlen kapcsolat van köztük és a legdemokratikusabb társadalmak között, mivel ezek azok a helyek, ahol a legsebezhetőbbeket leginkább humánusan kezelik”,

fogalmazott a trónörökös.

Alexander Soros
Fotó: V4NA

De mi állhat a Soros-klán törekvései mögött?

Pierre-Antoine Plaquevent francia politikai elemző, a Soros és a nyílt társadalom, a globalizmus metapolitikája” (Soros et la société ouverte, métapolitique du globalisme) című könyv szerzője szerint többek között üzleti okokat kell keresni.

Az első cél a gazdasági, ez a legjövedelmezőbb ágazat az emberkereskedelem mellett. Ezután a társadalmi kontroll következik, a legalizálás, az általánosítás és a kábítószer-fogyasztás olyan népességet hoz létre, amely már képtelen megvédeni magát.

Ez olyan általános társadalmi elfogadottságot eredményez, amely sokkal nagyobb, mint azokban a társadalmakban, amelyeket Soros „zárt társadalmaknak” nevez, amelyeknek még mindig vannak geopolitikai és pszichológiai védelmi képességei”, fogalmazott.

(A borítóképen Soros György. Fotó: Brendan Smialowski/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.