időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Varga Judit szerint ilyen a szociális Európa magyarul

Magyar Nemzet
2021.05.07. 13:52
Varga Judit szerint ilyen a szociális Európa magyarul

„A szociális Európa magyarul: család, munkahelyteremtés, innováció”

– fogalmazott Varga Judit Portugália egyik legnagyobb kereskedelmi csatornájának, a TVI Portugalnak adott interjújában. Ahogy arról lapunk is beszámolt, kétnapos szociális csúcstalálkozót tartanak az EU vezetői, illetve az állam- és kormányfők a hétvégén Portóban, a magyar delegációt Orbán Viktor vezeti. A miniszterelnököt elkísérte Varga Judit igazságügyi miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Varga Judit a Facebook-oldalán osztott meg részleteket a pénteki interjú tartalmáról. „Szóba kerültek a magyar–portugál kétoldalú kapcsolatok is, ezzel kapcsolatban elmondtam, hogy noha országaink földrajzilag Európa különböző pólusain helyezkednek el, a pozitív hangvételű, kölcsönös tisztelet talaján álló párbeszéd révén egyre több kérdésben tudunk közös szempontokat feltárni. Végül összegeztük Magyarország koronavírus elleni védekezését és annak sikerességét. A magyar kormány időben felismerte a keleti vakcinák hatékonyságát, amelyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk átoltottság terén az első legyen az Európai Unióban” – írta a miniszter.

A szociális Európa magyarul: család, munkahelyteremtés, innováció.

📺 Erről beszéltem Portugália egyik legnagyobb...

Közzétette: Varga Judit2021. május 7., péntek

 

Portói csúcs

Nem győzték meg az EU-t a vakcinák szabadalmának a feloldásáról

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.