Tálibok a dodzsemben és az edzőteremben + videó

Néha a tálibok is szórakozni akarnak két offenzíva között.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kabul elfoglalását követően jó néhány furcsa jelenet játszódott le az afgán fővárosban: a tálib katonák nem csupán a kormányzati épületeket, de egy vidámparkot és edzőtermet is elfoglaltak. A horrorba illő zuhanás a C–17-esről vagy a CNN riporternőjét félrelökő „barátságos” tálibok mellé most új videó érkezett. A videót a Mandiner szerint a Reuters kabuli újságírója osztotta meg – a felvételen a tálib harcosok dodzsemekkel szórakoznak fegyverrel a kezükben. A néha tumultuózus ütközésekben még szerencse, hogy nem sült el egy-egy gépkarabély.

 

Az iszlám katonái egyébként korábban sem vetették meg a szórakozást két offenzíva között. Az egy dolog, hogy az előrenyomuló tálibok folyamatosan szerezték meg a kivonuló amerikaiak által hátrahagyott fegyvereket, eszközöket, de még egy volt amerikai katonai edzőtermet is zsákmányoltak – úgy látszik, ez Kabul elfoglalására már a relaxáló harcosok egyik kedvenc tartózkodási helyévé vált. S ha már ott voltak, megpróbálták használni is a konditermi eszközöket. Erről egy mobiltelefonnal készült, megmosolyogtató videón picit azért látszik, hogy a marcona harcosoknak mégiscsak több közük van az iszlám dogmatikához, mint az erőgépekhez. Vidámságukat azonban ez sem lohasztja.

 

Borítókép: Mosolygó tálib járőrök Kabulban Fotó: MTI/EPA/Stringer
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.