Lapozó: A svéd médium szerint Márki-Zay Péter egy konzervatív és kisebbségbarát politikus

Eltörölték a nemeket egy piacenzai gimnázium mellékhelyiségeiben · Egyre több fiatal készül elhagyni Svédországot · A maszkviselésen kívül minden járványügyi intézkedést megszüntetett a spanyol kormány · A svéd médium szerint Márki-Zay Péter egy konzervatív, katolikus és kisebbségbarát politikus.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 10. 18. 18:04
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. oktber 8. Karcsony Gergely fpolgrmester (j) s Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely polgrmestere, a Mindenki Magyarorszga Mozgalom alapt elnke sajttjkoztatt tart az Orszghz eltt 2021. oktber 8-n. Karcsony Gergely visszalp az ellenzki miniszterelnk-jelltsgrt folytatott versenybl. Az MSZP, a Prbeszd s az LMP ltal indtott politikus kzlte: arra kri tmogatit, hogy az elvlaszts msodik forduljban Mrki-Zay Pterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltörölték a nemeket egy piacenzai gimnázium mellékhelyiségeiben

A Milánó közeli északolasz kisváros középiskolájában gendersemleges mellékhelyiség kialakítását kezdeményezték a tanulók. Az intézetben év eleje óta nemektől függetlenül használhatja mindenki a toalettet. Bár a nemekre vonatkozó jelzések, a szoknyás lány és nadrágos fiú megkülönböztető jelzések ki vannak függesztve a bejárati ajtóra, ezek nem kizárólagos erejűek. A befogadás és elfogadás jegyében biológiai nemétől függetlenül bárki bármelyik illemhelyet használhatja, annak megfelelően, hogy milyen neműnek érzi magát. A kezdeményezés célja, hogy a férfi és a női nemmel azonosulni nem tudó tanulók is gátlások nélkül igénybe vehessék a mosdókat.

Forrás: Il Sussidiario

Egyre több fiatal készül elhagyni Svédországot

A liberális Expressen napilapban a magát polgárinak nevező országos diákszervezet, a Szabad Mérsékelt Diákegyesület (Fria Moderata Studenförbundet) felteszi a kérdést, élhető-e még Svédország. Bombák, halálos lövöldözések és rablások teszik veszélyessé az országot, írja a szervezet öt vezetője véleménycikkében. Diákokat támadnak meg késsel, rabolnak ki, sőt rabolnak el. Közben a svéd jogrend a 21 évesnél fiatalabb bűnelkövetők esetében lehetővé teszi, hogy automatikusan jelentős büntetési kedvezményeket kapjanak a „felnőtt” elkövetőkhöz képest, valamint sokkal rövidebb halmazati büntetést kapnak azok, akiket több bűncselekményért ítélnek el, mint ha tetteikért külön-külön vetnék ki azokat. A szervezet képviselői kifogásolják, hogy a súlyos bűncselekményeket elkövető migránsoknak mindössze a 43 százalékát telepítik vissza hazájába. Ezért a diákszervezet az „abszurd bónuszok” azonnali eltörlését, valamint a svéd törvényeket nem tisztelő bevándorlók kiutasításának szigorúbbá tételét követeli, mivel Svédország olyan veszélyessé vált, hogy egyre többen gondolkodnak az ország elhagyásán.

Forrás: Expressen

A maszkviselésen kívül minden járványügyi korlátozást megszüntetett Spanyolország

Madrid és Valencia után Barcelona is felszabadította a férőhelyek száz százalékát a kulturális intézményekben, szórakozóhelyeken, hétvégén pedig véget értek a repülőtéri szigorítások is. A kormány másfél év után megnyitotta a terminálokat a hozzátartozók előtt, így a családok ismét a váróban fogadhatják családtagjaikat, illetve felszállás előtt be is kísérhetik őket oda. A Covid–19 gyors terjedése miatt már a pandémia elején megtiltották, hogy az utasokon kívül bárki belépjen a repülőterekre, és csak kivételes esetekben tértek el ettől az előírástól, így akarták elkerülni a tömegek kialakulását. Carolina Darias egészségügyi miniszter hangsúlyozta: a lazítástól függetlenül a légikikötők személyzete kiemelten kezeli az agglomerációk kérdését és szükség esetén korlátozhatja a belépő emberek létszámát. Spanyolországban gyakorlatilag már csak egy járványügyi korlátozás van érvényben, a kötelező beltéri maszkviselés. 

Forrás: Voz Populi

A svéd médium szerint Márki-Zay Péter egy konzervatív, katolikus és kisebbségbarát politikus

A konzervatív és hétgyermekes Márki-Zay Péter nyerte a vasárnapi magyarországi előválasztást, emeli ki a legtöbb svédországi médium. A híradásokban hangsúlyozzák, hogy a Márki-Zay gyakorló katolikus.

„Az ellenzék konzervatív szárnyához tartozó, viszonylag ismeretlen polgármester össze tudta fogni a hat pártot és le tudta győzni a baloldali Dobrev Klárát” – emelik ki. A TV4 kereskedelmi televízió a legfontosabbnak azt tartja elmondani a miniszterelnök-jelöltről, hogy szeretettel fordul a cigány, zsidó és homoszexuális kisebbségek felé.

Forrás: GP, Sveriges Radio, TV4, Dagens Nyheter

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.