Lapozó: Gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda terjed az orosz interneten

Svéd embercsempész is segítette a migránsokat a lengyel határon · Hivatalt hoz létre a spanyol kormány a biztonsági erők által elkövetett bántalmazások kezelésére · Csak a harmadik dózis koronavírus elleni oltás felvételével marad érvényes a védettségi igazolvány Franciaországban.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 10. 19:03
Budapest, 2018. július 7. Szivárványszínû szív egy résztvevõ pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fõvárosi Andrássy úton 2018. július 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svéd embercsempész is segítette a migránsokat a lengyel határon

Több ezer migráns akar az Európai Unió területére lépni a lengyel–fehérorosz határon, ahol viszont megerősített határőrizettel találkoznak. A lengyel hatóságok közlése szerint hétfőn őrizetbe vettek egy svéd férfit, aki migránsokat segített abban, hogy be tudjanak jutni Lengyelországba. A svéd külügyminisztérium megerősítette, hogy egy harminc év körüli svédországi lakosról van szó, aki jelenleg is őrizetben van. Jelenleg a varsói svéd nagykövetség foglalkozik az üggyel. A svéd közmédia megszólaltatott két migránst, egyikük Németországba, a másikuk Svédországba akar menni. A két férfi arról számolt be, hogy három napja csak egy almát ettek és nem kapnak vizet sem Fehéroroszországban.

Forrás: SVT

Hivatalt hoz létre a spanyol kormány a biztonsági erők által elkövetett bántalmazások kezelésére

Ez áll abban a jelentésben, amit a madridi kormány küldött el az Európai Tanács kínzás, embertelen és megalázó bánásmód elleni bizottságának, amely tavalyi spanyolországi látogatása után fogalmazott meg ajánlásokat. Tájékoztatásuk szerint bár Spanyolországban a legtöbb fogvatartott azt mondta, hogy a rendfenntartó erők rendesen bánnak velük, mégis jelentős számú bántalmazásra vonatkozó panaszt is kaptak, ami elsősorban a nemzeti rendőrség tagjait érinti. Az áldozatok tájékoztatása szerint a rendőrök általában azért inzultálták őket, hogy bűncselekmények beismerésére kényszerítsék, illetve megbüntessék őket az elkövetett bűnért. A fogvatartottak túl szorosra húzott bilincsekről és szóbeli bántalmazásról számoltak be, valamint az is kiderült, hogy elsősorban a külföldiekkel szemben tanúsítanak ilyen típusú magatartást. Mivel az uniós bizottság úgy véli, hogy az ilyen rendfenntartói viselkedés jogellenes és szakszerűtlen, ezért szankcionálni kell azokat. A kormány által felállított új hivatal feladata az lesz, hogy garantálja az összes beérkező panasz kivizsgálását, és törvénytelen bánásmód esetén vonja felelősségre az elkövetőket. Az EU bizottsága azt is javasolta emellett, hogy az ország összes rendőrkapitánysága őrizze meg 30 napig a biztonsági felvételeket, hogy a bántalmazásokat utólag is ki lehessen vizsgálni.

Forrás: 20minutos

Csak a harmadik dózis koronavírus elleni oltás felvételével marad érvényes a védettségi igazolvány Franciaországban

Emmanuel Macron kedden az Élysée-palotában jelentette be, hogy a harmadik oltásra jogosult 65 éven felüliek és a krónikus betegségben szenvedők védettségi igazolványa december 15-e után csak akkor marad érvényes, ha a páciens felvette a védettségéhez szükséges szérum harmadik adagját is. Az intézkedést az indokolja, hogy a két különösen veszélyeztetett csoport 7,7 millió tagja közül mindössze 3,4 millióan kérték a számukra és az ország számára is létfontosságú emlékeztető oltást.

Az 50–64 éves franciáknak pedig szintén decemberben nyílik meg a lehetőség a vakcina harmadik adagjának felvételére, de az ő esetükben egyelőre nem változik a két dózison alapuló védettségi igazolvány érvényessége. A köztársasági elnök külön kiemelte, hogy a Franciaországban lélegeztetőgépen lévő betegek több mint 83 százaléka 50 év feletti. A francia parlament döntése alapján Franciaországban akár 2022. július 31-ig is kötelező maradhat a védettségi igazolványok széles körű használata.

Forrás: BFMTV

Gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda terjed az orosz interneten

Az orosz Biztonságos Internet Liga (Safe Internet League) igazgatója és az orosz Polgári Kamara tagja, Jekatyerina Mizulina a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda kolosszális méreteket öltött, és gyorsan terjed az orosz internetes oldalakon és a közösségi hálózatokon is.

A kiskorúak számára biztonságos online teret felügyelő szervezet vezetője olyan (kormányzati) lépéseket sürgetett, amelyek lehetővé tennék, hogy az LMBTQ-propaganda által megcélzott oldalakat már a bírósági végzés kihirdetése előtt is blokkolni lehessen.

Az internetet monitorozó csoport arra figyelmeztette az orosz szülőket, hogy a TikTok, az Instagram, a YouTube, sőt az orosz VKontakte-oldalak is „tömve vannak gyermekeket célzó, az ő nyelvükön íródott melegpropagandával: rajzfilmekkel, képregényekkel, animációkkal, videókkal, amelyeket egytől egyig a korcsoport véleményformáló és közismert bloggerei készítenek.

Forrás: RT

Borítókép: Szivárványszínű szív egy résztvevő pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fővárosi Andrássy úton. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.