Lapozó: Tüntetnek az olaszok a genderpropaganda ellen

Koporsóban szállította a migránsokat egy texasi embercsempész · Újabb katasztrófa: harminckilenc bevándorló veszett a tengerbe Florida partjainál · Veszélybe kerülhet az idősek ellátása Németországban.

Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM2022. 01. 26. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koporsóban szállította a migránsokat egy texasi embercsempész

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az amerikai férfi, akit az USA–Mexikó határvidéken határőrök buktattak le, miközben két migránst akart becsempészni az Egyesült Államok belső területeire.

A texasi születésű Zachary Taylor Blood eszköze az amerikai zászlóval letakart koporsó volt, amely közismerten a hősi halált halt amerikai katonák végső búcsúztatójának hagyományos része. Blood a határvonalon, az ezrével ott tartózkodó illegális migránsoknak kijelölt zónában, egy parkolóban találkozott az ügyfeleivel. A migránsok fejenként hatezer amerikai dollárt fizettek Bloodnak azért, hogy átjuttassa őket a szigorú őrizet alatt álló régión, és elvigye őket San Antonióba.

Blood a két férfit a koporsóba tessékelte be az út idejére. A belső ellenőrzési pontokon a kérdezősködő határőröknek a texasi csempész azt felelte, hogy „egy halott tengerészgyalogos fickó” van a koporsóban. Az őröknek azonban gyanús lett, hogy a koporsó ütött-kopott állapotban volt, az amerikai zászlót pedig szürke ragasztószalaggal rögzítették a koporsóra.

A koporsóból előmászó két migráns kihallgatásakor kiderült, hogy a San Antonió-i út egy részletesen kidolgozott terv utolsó eleme lett volna. Blood jelenleg előzetes letartóztatásban van, és akár öt év letöltendő börtönre is ítélhetik a májusra kitűzött ítélethirdetéskor. 

Forrás: Rt.com

Újabb migránskatasztrófa: harminckilenc bevándorló veszett a tengerbe Florida partjainál

Az amerikai parti őrség nagyszabású keresőakciót indított kedden délelőtt, miután egy illegális bevándorlókat szállító csónak elsüllyedt a tengerben Florida partjainál. Az amerikai hatóságok közleménye szerint legalább 39 migráns tűnt el a tengerben, feltételezhetően már napokkal korábban.

Az USA parti őrségét – a Twitteren közzétett üzenet szerint – egy „irgalmas szamaritánus” riasztotta, miután maga is felvett a hajójára egy migránst, aki a tengeren hánykolódott a felborult és süllyedő csónak tetején. A süllyedő hajón ücsörgő, majd kimentett migránsról fotót is készített. A kimentett migráns arról számolt be, hogy 39 társával együtt indult útnak csónakon Biminiről, a Bahama-szigetek legnyugatibb szigetéről még szombat este. A hajójuk azonban a rossz időjárási viszonyok között megtelt vízzel és elsüllyedt. A túlélő beszámolója szerint a csónakban ülők közül senki nem viselt mentőmellényt.

A Bahama-szigetek népszerű kiinduló pont az Amerikai Egyesült Államokba tartó illegális migránsok körében, ugyanis Biminit „mindössze” száz kilométer választja el Miamitól. 

Forrás: Theunfilteredlens.org, Huffpost.com

Veszélybe kerülhet az idősek ellátása Németországban

Németországban az otthoni gondozást és egészségügyi ellátást biztosító szolgálatok arra hívják fel a figyelmet, hogy veszélybe kerülhet a kiszolgáltatott, idős betegek és gondozottak ellátása, ha a német kormány márciustól valóban bevezetné az egészségügyi dolgozókra vonatkozó kötelező védőoltást.

Míg a német lakosság hetven százaléka már felvette a teljes immunizációhoz szükséges vakcinát, az idősek gondozását ellátó szektor dolgozóinak az átoltottsága mindössze negyven százalék. A munkaerő nagy része ugyanis külföldi, uniós állampolgár (többségük lengyel), azonban átoltottságuk – oltásellenességük okán – jóval elmarad a német átlagtól.

Az idősek otthoni ápolását ellátó szolgálatok szövetségi szervezete szerint jelenleg háromszázezer közép- és kelet-európai ápoló gondoskodik hozzávetőleg négymillió időskorúról Németországban. A már most is túlterhelt ellátórendszer külföldi hátterű személyzetét tehát komolyan megtizedelné egy esetleges oltási kötelezettség, mert az a hatvan százalékban oltatlan ápolókat és gondozókat kiemelné a rendszerből. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltását tavaly december óta mérlegeli a német vezetés. Amennyiben a törvényhozók megszavazzák, akár március közepétől is életbe léphet a rendelet.

Forrás: Rt.com

Egyre nehezebben viselik az olaszok a köztévé által főműsoridőben sugárzott genderpropagandát

Kedd reggel spontán megmozdulásként a RAI köztelevízió római székháza elé vonultak olasz családok és civil szervezetek. A tévéképernyőkön keresztül sugárzott ideológiai propaganda ellen emelték fel szavukat, amely nagy valószínűséggel idén is a Sanremói dalfesztivál színpadán jelenik meg. A Pro Famiglia e Vita nevű civil szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett a gendertartalmak ellen, és követelik az LMBTQ-propaganda száműzését az állampolgárok pénzén fenntartott televízióból. Pár nap leforgása alatt harmincezer ember látta el kézjegyével a petíciót. Érveikben szerepel, hogy több millió olasz család és kiskorú követi főműsoridőben az immár hagyománnyá vált dalfesztivált, amely az elmúlt évek során az érzékenyítés színpadává vált. A civil szervezet azt követően fordult az állampolgárokhoz, és kezdte el a tiltakozó aláírások összegyűjtését, miután Vladimi Luxuria, volt parlamenti transznemű képviselő, LMBTQ-aktivista bejelentette, hogy a nőnek öltözött férfi, Drusilla Foer alakján keresztül az LMBTQ-közösségek újra támaszra találnak az olasz televízióban. A tiltakozók azt követelik a televíziós program művészeti vezetőségétől, hogy idén végre ideológiamentes zenei esemény lehessen a Sanremói dalfesztivál, ahogy korábban éveken keresztül az is volt. 

Forrás: Provitaefamiglia.it

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.