Szigorításokkal indul az év Franciaországban

Január 3-tól kötelező a távmunka minden olyan dolgozónak, akinek a munkája ezt lehetővé teszi.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 02. 18:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban január 3-tól kötelező lesz a távmunka minden olyan dolgozónak, akinek a munkája ezt lehetővé teszi, a kormány azt szeretné elérni, hogy heti minimum három, de lehetőség szerint inkább négy napban minél többen otthonról dolgozzanak, ezzel is megakadályozva az omikron variáns terjedését.

A francia kormány a rendezvényekkel kapcsolatban is szigorításokat vezet be január 3-tól: a beltéri összejöveteleken 2000, míg a szabadtéri eseményeken 5000 főben maximálták a résztvevők számát, a rendelkezés három hétig biztosan érvényben lesz.

A vendéglátóhelyeken is korlátozásokat vezettek be, az éttermekben és a bárokban nem engedélyezett az állva történő fogyasztás, valamint a diszkók is zárva maradnak további intézkedésig, de előreláthatóan legalább január 24-ig.

A koncerteket meg lehet tartani, de csak ülőhelyet elfoglaló nézők számára. Kibővítik azokat a területeket is, ahol januártól kötelező lesz a maszkviselés, ugyanis néhány város központjában bevezetik a maszkhordási kötelezettséget.

Franciaország tengerentúli területén, Réunion szigetén szigorú korlátozással indult az új év, ugyanis január 1-jétől kijárási tilalmat vezettek be este 9 és reggel 5 óra között, az intézkedés január 23-ig marad érvényben.

A védettségi igazolványokkal való visszaélések elkerülése végett a francia kormány törvényjavaslatot nyújt be az országgyűlésnek, mellyel azt szeretné elérni, hogy január 15-től a védettségi igazolványt oltási igazolvánnyá alakítsák át, ezáltal könnyebb lenne a hamis igazolványok ellenőrzése és a szankciók szigorítása.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.