Donald Tusk megint a Twitteren bírálta a magyar kormányt

Az Európai Néppárt elnöke három nap alatt kétszer ment neki Magyarországnak az ukrán háború margóján.

Magyar Nemzet
2022. 02. 28. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn bejelentették, hogy Magyarország nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását a területéről Ukrajnába. A kormány a döntést a kárpátaljai magyar közösség, valamint Magyarország biztonságával indokolta.

Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke a Twitteren reagált a magyar döntésre. A lengyel ellenzéki vezető szerint „Orbán úr és Szijjártó úr kitüntetéseknél sokkal többet érdemelnének Putyintól. A hűségük megfelelő jutalma lenne, ha a Gazprom igazgatói tanácsában kapnának helyet”

Az EPP-elnök alig három nappal ezelőtt is – teljesen tévesen – kritizálta a magyar kormányt az ukrán háború apropóján. Akkor azzal ment neki Budapestnek, hogy nem támogatja az Oroszországgal szembeni, szigorú uniós szankciókat.

Tusk véleménye teljes tévedésnek bizonyult.

Magyarország minden EU-s szankciós csomagot következetesen támogatott a háború kirobbanása óta.

Borítókép: Donald Tusk EPP-elnök (Forrás: EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.