Lapozó: A spanyol belügyminisztérium kedvező bánásmódban részesíti az ETA terrorszervezet foglyait

Pizzakészítési feladatnak álcázva akarták felmérni a nyolcadikosok szexuális preferenciáit egy amerikai iskolában · A spanyol jobboldali párt a kísérő nélküli migráns fiatalokat hibáztatja a madridi késes támadásért · Magas rangú állást kapott az ENSZ-nél a bukott svéd miniszterelnök.

Forrás: MEDIAWORKS2022. 02. 11. 16:24
Grande-Marlaska, Fernando
Innsbruck, 2018. július 12. Fernando Grande-Marlaska spanyol belügyminiszter az EU-tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek informális találkozójára érkezik Innsbruckban 2018. július 12-én. Július 1-jétõl fél éven át Ausztria tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét. (MTI/EPA/Daniel Kopatsch) Fotó: Daniel Kopatsch
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pizzakészítési feladatnak álcázva akarták felmérni a nyolcadikosok szexuális preferenciáit egy amerikai iskolában

Egy Connecticut állambeli iskolában nyolcadik osztályos diákoknak osztották ki azt a feladatot, amelyben a pizzát a szex metaforájaként használták. A felmérésben arra kérték a tanulókat, hogy díszítsenek fel egy csupasz pizzatésztát – virtuálisan – ízlésük, kedvük szerint. A 13-14 éves diákoknak biztosított virtuális összetevők, díszítőelemek mindegyikéhez egy-egy szexuális aktust vagy egy szexszel kapcsolatos preferenciát kapcsoltak a feladatsor kiötlői. Például a sajtfeltét jelentette a csókot, az olívabogyó pedig az orális szexet. „Most, hogy tudod, hogy a pizza a szex metaforája, készíts magadnak pizzát ízlésed szerint. Melyek a kedvenc feltétjeid? Melyek azok, amelyeket semmiképp nem vállalnál? A feltétekkel tükrözd szexuális preferenciáidat” – szólt a feladat.

A szülők felháborodtak, amiért a tudtuk nélkül kérték meg gyermekeiket egy olyan feladatsor elkészítésére, amely szerintük nem a 13-14 éveseknek való. Az iskola igazgatója azzal érvelt, hogy a felmérést véletlenül küldték ki a diákoknak, a kérdőív nem nekik szólt. 

Forrás: Defendinged.org

A spanyol jobboldali párt a kísérő nélküli migráns fiatalokat hibáztatja a madridi késes támadásért

A VOX jobboldali párt szóvivője, Rocío Monasterio a madridi közgyűlés csütörtöki ülésén jelentette ki, hogy szerinte a múlt hétvégi, két halálos áldozatot követelő bandaháborút a Madridban élő migráns fiatalok robbantották ki. A főváros elnöke, Isabel Díaz Ayuso az elhangzottak után heves vitába keveredett a VOX képviselőjével, szerinte ugyanis a bűnözés nem függ össze az emberek származásával. Monasterio kihasználta a lehetőséget és felszólalt a madridi bevándorláspolitika ügyében, amelyet véleménye szerint radikálisan meg kellene változtatni, ugyanis valóságos terrort okoz a régióban, ez pedig részben a szocialista kormány gyenge kezű politikájának és túl nagy engedékenységének a következménye. A szóvivő követelte a madridi elnöktől, hogy zárassa be az összes, kísérő nélküli migránsoknak fenntartott központot és védje meg a fővárosiak biztonságát. Ayuso bejelentette, hogy a héten megerősítik a rendőri szolgálatot a főváros utcáin. Mostantól több mint ötszáz ügynök kizárólag a bandázó fiatalokat ellenőrzi majd, és ez így is marad egészen addig, amíg le nem számolnak az utcai erőszakkal. Múlt hétvégén két csapat fiatal esett egymásnak bozótvágó késsel a spanyol fővárosban. A szópárbaj tettlegességig fajult és végül két kiskorú halálával ért véget. 

Forrás: vozpopuli.com

Magas rangú állást kapott az ENSZ-nél a bukott svéd miniszterelnök

Globális kérdésekkel foglalkozó irodát vezet majd Stefan Löfven többször megbuktatott volt svéd kormányfő. Tavaly ősszel Antónió Guterres ENSZ-főtitkár ismertette a Közös agendánk elnevezésű jelentést, amely a szervezet globális együttműködési lehetőségeiről szól. A létrehozott nagy presztízsű testületet vezeti majd a 64 éves politikus, amelyet Libéria volt elnökével fog közösen irányítani. Löfven és társa egy öt-hét főből álló testület élére kerül, melynek eredményeit egy 2023 szeptemberében rendezendő ENSZ-konferencián mutatják majd be. A kinevezéshez Magdalena Andersson jelenlegi svéd miniszterelnök is gratulált, valamint a külügyminiszter, Ann Linde is. Linde arról írt, hogy ez egy nagyon fontos feladat a jövőbeli globális együttműködés szempontjából. 

Forrás: Svenska Dagbladet

A spanyol belügyminisztérium kedvező bánásmódban részesíti az ETA terrorszervezet foglyait

Egy nyilvánosságra hozott csendőrségi jelentésből derült ki, hogy Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter tárcája alá tartozó intézmények három éve rendszeres kapcsolatban állnak a terroristákkal és ügyvédjükkel, hogy kiváltságos pozícióba helyezzék őket.

Az ETA-tagok rendszerint belső információkhoz jutnak hozzá, a szokásosnál több személyes kapcsolatot, telefonhívást, üzenetváltást engedélyeznek nekik, a beteg rabokat kiemelt orvosi ellátásban részesítik. A jobboldali Néppárt és VOX követeli a kormánytól a belügyminiszter azonnali menesztését. A spanyol kormány egyik legfőbb szövetségese az EH Bildu nevű szeparatista párt – támogatásáért cserébe – rendszeresen kér engedményeket nemcsak Baszkföldnek, hanem az ETA-foglyoknak is. A párt képviselői Marlaska bizalmasával, a büntetés-végrehajtási intézmények vezetőjével, Ángel Luiz Ortizzal állnak kapcsolatban, rajta keresztül küldik el az üzeneteket a fogvatartottaknak. A jobboldali Néppárt vezetője, Pablo Casado szerint elég volt abból, hogy a spanyol kormány néhány szavazatért cserébe terroristákat támogat és meggyalázza az ETA-támadások áldozatainak emlékét. Úgy fogalmazott: nem méltó, hogy a kormány azokkal tárgyal, akik 850 gyilkosságot követtek el és köztük a Néppárt egyik baszk politikusát is megölték. A pártvezér kezdeményezi egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, melynek feladata a nyilvánosságra került információk teljes körű kivizsgálása.

Forrás: elconfidencial.com, europapress.es, europapress.es, elconfidencial.com

Borítókép: Fernando Grande-Marlaska spanyol belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.