Orbán Viktor: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak

A Facebookon reagált a magyar miniszterelnök a percről percre eszkalálodó orosz-ukrán konfliktusra.

2022. 02. 21. 23:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este telefonon egyeztettem az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak – írta Facebookon Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este elismerte a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, a lépésről korábban már Emmanuel Macron francia államfőt és Olaf Scholz német kancellárt is értesítette.

– Kritikus, éles helyzet alakult ki a Donyec-medencében – indokolta a döntést az orosz elnök az országhoz intézett, hétfő este bemutatott videoüzenetébe. Az MTI szerint azzal érvelt, hogy a mai Ukrajnát Lenin és a bolsevikok hozták létre, keleten ősi orosz területeket hozzácsatolva. Rámutatott, hogy a mai Ukrajna ezt Lenin-szobrok ledöntésével hálálta meg, a kommunistátlanítás jegyében. Mint mondta, ha a bolsevikok által létrehozott Ukrajna valódi kommunistátlanítást akar, azt Oroszország meg tudja rendezni.

Nem üres hencegés Kijev fenyegetése, hogy Ukrajna  saját atomfegyvert hoz létre 

– figyelmeztetett egyúttal. Rámutatott, hogy Ukrajnának szovjet nukleáris és rakétatechnológiai ismeretei vannak, így hamarabb juthat taktikai nukleáris fegyverhez, mint más országok.

Borítókép: Orbán Viktor és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (Forrás: Anadolu Agency / Getty Images Hungary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.