Puskával a kezében nyilatkozott Porosenko

A volt ukrán elnök a CNN-nek úgy fogalmazott: „Putyin egész egyszerűen megőrült”.

2022. 02. 25. 16:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Mindenkinek meg kell értenie, Putyin nem Ukrajnának hirdetett háborút, hanem az egész világnak

– hangsúlyozta Petro Porosenko korábbi ukrán elnök, aki pénteken egy AK–47-es puskával felfegyverkezve élőben nyilatkozott a CNN-nek Kijev utcáiról. 

Porosenko − aki 2019-ig volt Ukrajna elnöke − az ukrán védelmi erők társaságában arról beszélt, hazája lakossága készen áll, hogy megvédje az országot. A volt elnök felszólalt Oroszország Ukrajna elleni „katasztrofális agressziója” ellen.

Putyin egész egyszerűen megőrült, gonosz módon idejön és nekiáll ukránokat gyilkolni

– hangoztatta Porosenko. A CNN riporterének kérdésére, miszerint milyen fegyver van nála, Porosenko felemelt egy Kalasnyikovot, és azt mondta, hogy sok ukrán szeretne csatlakozni az Oroszország elleni harchoz, ami azt mutatja, hogy „az ország népe mennyire utálja Putyint”. Arra a kérdésre, hogy meddig tudnak kitartani, Porosenko azt válaszolta: „Örökké”

Mi, ukránok szabad emberek vagyunk, európai jövővel

– tette hozzá a volt ukrán elnök.

A Porosenkóval készült interjúval egy időben  az amerikai hírszerzési tisztviselők arról számoltak be, aggodalommal tölti el őket, hogy Kijev napokon belül orosz ellenőrzés alá kerülhet.

Borítókép: Petro Porosenko volt ukrán elnök Kalasnyikovval nyilatkozik a CNN-nek

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.