Trump: Az én elnökségem alatt Putyin nem támadott volna

A korábbi amerikai elnök szerint az afganisztáni események következtében kezdhetett el az invázión gondolkozni Putyin.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 24. 17:19
TRUMP, Donald
Conroe, 2022. január 30. Donald Trump amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Conroe-ban tartott nagygyûlésen 2022. január 29-én. MTI/EPA/Michael Wyke Fotó: Michael Wyke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump korábbi amerikai elnök a Fox News amerikai hírtelevízióban bírálta Joe Biden amerikai elnök Ukrajna orosz katonai megtámadására adott válaszát, és kijelentette, hogy az nem történhetett volna meg az ő elnöksége idején − jelentette az Axios amerikai hírportál csütörtökön.

A médium online tudósítása szerint a korábbi amerikai elnök Laura Ingraham beszélgetős politikai elemző műsora, a The Ingraham Angle szerda késő esti élő adásába betelefonálva 

rettenetes dolognak nevezte az Ukrajna elleni támadást, hozzátéve, hogy „ez nem történhetett volna meg az én hivatali időm alatt”.

Donald Trump az interjúban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban kifejtette: „Nem hiszem, hogy eredetileg is ezt akarta volna csinálni. Azt hiszem, akart valamit csinálni, aztán tárgyalásokat kezdeni róla, de aztán egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet. Látta a gyengeséget − amikor annak első jelei látszódtak Afganisztánban. Ahogyan Afganisztánból az amerikaiak kivonultak. 

Tényleg azt hiszem, ekkor kezdte azt gondolni, hogy ezt is megteheti.”

A korábbi amerikai elnök hozzátette, hogy az Ukrajna elleni támadás „nagyon szomorú dolog a világ számára, az ország számára, és nyilvánvalóan nagyon szomorú dolog mindazok számára, akik fölöslegesen és indokolatlanul életüket veszítik majd”.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Conroe-ban tartott nagygyűlésen 2022. január 29-én. (Fotó: MTI/EPA/Michael Wyke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.