Zelenszkij: Vessünk véget annak, hogy emberek halnak meg!

Az ukrán elnök videóüzenetben fordult Putyinhoz, Moszkva kész delegációt küldeni Minszkbe a tárgyalások kapcsán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 25. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken videóüzenetben arra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy üljenek le tárgyalni, és vessenek véget a vérontásnak.

− Ismételten az Oroszországi Föderáció elnökéhez szeretnék fordulni. Harcok folynak Ukrajna-szerte. Üljünk tárgyalóasztalhoz, vessünk véget annak, hogy emberek halnak meg!

− mondta Zelenszkij orosz nyelven.

Ezután az elnök az ukrán fegyveres erőkhöz intézte szavait. „Álljatok helyt keményen! Ti vagytok minden, ami megvédi államunkat” − hangsúlyozta.

Közben az északkelet-ukrajnai Szumi megyében lévő Ohtirka települést rakéta-sorozatvetőkkel vették tűz alá az orosz erők. A lövedékek lakott területen csapódtak be, találat ért egy óvodát is, ahol gyermekek sérültek meg, egyelőre nem tudni, hogy hányan − közölte a Facebookon a megye kormányzója. Nem sokkal korábban Irina Venegyiktova ukrán főügyész számolt be a Facebookon arról, hogy a Kijev közelében lévő Borzel települést is tüzérségi támadás érte, feltehetően Grad rakéta-sorozatvetőket vetettek be az orosz támadók. Repeszek találtak el egy árvaházat, ahol ötven gyermek tartózkodott.

Ezt követően Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt nyilatkozta, Moszkva kész delegációt küldeni Minszkbe az Ukrajnával folytatandó tárgyalásra.

A bejelentés azután érkezett, hogy Vlagyimir Putyin Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott telefonos egyeztetését követően elmondta, Oroszország nem határolódik el a magas szintű tárgyalásoktól Ukrajnával.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.